Lehtikuva/Valtteri Vainio

Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt 41-vuotiaan miehen syytteet perussuomalaisten vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistuneessa väkivallanteossa. Häntä syytettiin murhan yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Katajan murhayritys jää tällä erää selvittämättä, kun syyte murhan yrityksestä hylättiin. Keski-Suomen käräjäoikeuden päätös vapauttaa syytetyn tutkintavankeudesta.

Kataja joutui heinäkuussa hyökkäyksen kohteeksi kotonaan Jämsänkoskella, ja häntä lyötiin useita kertoja päähän vasaralla tai muulla esineellä. Hyökkääjiä oli poliisin tietojen mukaan kaksi. Katajalle siitä seurasi kallonmurtuma.

Teosta syytettiin vuonna 1979 syntynyttä miestä. Motiivia on arvioitu poliittiseksi ja liittyneen Teemu Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden torjumiseen.

Myös syyte törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja syyttäjän vaihtoehtoinen syyte hylättiin. Käräjäoikeuden ratkaisu on yksimielinen.

Käräjäoikeus pitää selvitettynä sitä, että rikos on tapahtunut Pekka Katajan esittämällä tavalla, ja tekijöitä oli kaksi. Syyte kuitenkin perustui pitkälti aihetodisteille. Aihetodisteet eivät todista syytettä todeksi suoraan.

Syytetty on kiistänyt liittyvänsä väkivallantekoon mitenkään.