Lehtikuva/Markku Ulander

Ministeri Pekonen: Tasa-arvoinen vanhemmuus syytä huomioida myös työehtosopimuksissa.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) arvioi, että muutos kohti vanhempainvapaiden tasa-arvoisempaa jakautumista ei tapahdu yksin hallituksen toimin, vaan myös työehtosopimusneuvotteluissa on otettava tasa-arvoistuva vanhemmuus huomioon.

– Seuraavissa työehtosopimusneuvotteluissa on sovittava palkallisten perhevapaiden lisäämisestä isille. Yhteiskunta muuttuu ja myös työelämän on tärkeää olla muutoksessa mukana, Pekonen sanoo.

Hallituksen malli perhevapaauudistukseksi valmistui helmikuussa. Vanhempien käytössä olevat vapaat pitenevät ja malli kannustaa aiempaa tasaisempaan vanhempainvapaiden jakamiseen.

Työelämän on tärkeää olla muutoksessa mukana.

Lisää palkallisia vapaita isille?

Työehtosopimuksissa palkalliset vanhempainvapaat jakautuvat tällä hetkellä varsin epätasapainoisesti. Isille on tyypillisesti sovittu työehtosopimuksissa kuusi palkallista isyysvapaapäivää, tai palkallisia päiviä ei ole sovittu laisinkaan. Useimmissa työehtosopimuksissa äideille on 56 päivää palkallista perhevapaata.

Useat työehtosopimukset ovat umpeutumassa vuoden sisällä ja niistä aletaan käydä neuvotteluita syksyllä. Asia on siis tulossa pian ajankohtaiseksi.

ILMOITUS

– Uskon, että vanhemmuuden tasa-arvoistuessa miehet alkavat myös vaatia lisää palkallisia vanhempainvapaita. Huomionarvoista on, että palkallisista perhevapaista ei tule täysiä kustannuksia työnantajille, sillä vanhempainraha maksetaan työnantajalle palkallisen perhevapaan ajalta, Pekonen sanoo.

Pekonen näkee isien palkallisten perhevapaiden lisäämisen olennaisena askeleena kohti sukupuolten epätasa-arvon purkamista työelämässä.

– Kun myös isät käyttävät osuutensa perhevapaista, ennakkoluulot nuorten naisten palkkaamista kohtaan hälvenevät entisestään. Näin naisten asema vahvistuu työelämässä samalla kun miesten asema vahvistuu perheissä, hän toteaa.