Lehtikuva/Eija Kontio

Mielestäni omaishoitajien pienestä palkasta ei pitäisi periä veroa lainkaan. Toivon, että tämä asia nousisi esille koko valtakunnassa yli puoluerajojen. Tällä tärkeällä asialla ei tulisi tehdä puoluepolitiikkaa, vaan asiaa on vietävä yhteistuumin eteenpäin.

Kaikki varmasti tiedämme, kuinka tärkeä omaishoitaja on hoidettavalle, sillä hän saa olla kotona läheisen hoidettavana. Omaishoitaja tekee työtään kellon ympäri ja olemattomalla korvauksella.

Suuresti olen ihmetellyt, miksi asia ei ole noussut esille enemmän valtakunnallisesti, koska se on ollut tiedossa jo pitkään. Aion yrittää viedä asiaa eteenpäin kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Kaikki kuntapäättäjät tietävät, kuinka suuri etu omaishoitajista on kunnalle. Heidän työnsä auttaa kuntia laitospaikkojen riittämisessä huomattavasti ja säästää kuntien laitospaikkakustannuksia. Näin ollen heille on veroton palkka hyvin ansaittu.

Olen yrittänyt paneutua omaishoitajien arkeen, ja olen tullut koko ajan vakuuttuneemmaksi heidän raskaasta työstään. Nyt on tekojen aika. Toivon, että moni kansanedustaja ottaisi kopin ja liittyisi yli puoluerajojen joukkooni.

Toivon teille omaishoitajille jaksamista työssänne, että ette itse uupuisi.

Matti Pajuoja
Lohja