Kari Kuisti

Vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Jyrki Yrttiaho menehtyi äkillisesti 17. helmikuuta. Hän oli syntynyt Pelkosenniemellä Lapissa 4. toukokuuta 1952. Yrttiaho toimi vasemmistolaisessa työväenliikkeessä 7-vuotiaasta koulupojasta kuolemaansa saakka. Turkuun hän tuli opiskelemaan oikeustiedettä.

Yrttiaho työskenteli turkulaisen telakka- ja metallityöläisten etujärjestön Metalli 49:n toimitsijana 25 vuotta. Hän teki ”neljäysistä” vaikeiden rakennemuutosten oloissa valtakunnallisesti merkittävän toimijan työmarkkinoilla.

Yrttiaho toimi Vasemmistoliiton kansanedustajana vuosina 2007-2015.

– Jyrkin poismeno koskettaa eduskuntaryhmässämme syvästi, Jyrkin poika Johannes on yksi ryhmämme jäsenistä, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kirjoitti twitterissä perjantaina. Hän esitti vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puolesta osanoton.

Eduskunnassa hän työskenteli puolustusvaliokunnan, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sekä tulevaisuusvaliokunnan jäsenenä. Yrttiaho oli työoikeuden ja sosiaalilainsäädännön kysytty asiantuntija. Puolustusvaliokunnan aktiivisena jäsenenä hän varoitti Suomen kiihtyvästä asevarustelusta ja militarismin vaaroista.

ILMOITUS

Yrttiaho oli Raision kaupunginvaltuutettu. Kuolemaansa asti hän hoiti merkittäviä tehtäviä myös eri järjestöissä.

Jyrki Yrttiahoa jäävät kaipaamaan puoliso ja lapset perheineen, sukulaiset sekä lukematon joukko ystäviä ja tovereita ympäri maan.

Tiedon Jyrki Yrttiahon menehtymisestä välitti Johannes Yrttiaho.