Mitä tapahtui merenneidoille on jokseenkin täydellinen psykologinen trilleri.

Jenni Multisilta imaisee lukijan heti otteeseensa eikä päästä irti ennen viimeistä sivua. Multisillan toinen romaani Mitä tapahtui merenneidoille on viimeistä piirtoa myöten hiottu psykologinen jännityskertomus ja kolmiodraama, jossa on mausteena kauhua ja ripaus yliluonnollisuuden kokemuksia sen kertojan Nellan päässä.

Hienon kehyksen romaanille antaa sen keskeinen tapahtumapaikka Varjakansaari Oulun edustalla. Vuosina 1900–1928 toimineen Varjakan sahan ja sen asuinyhteisön autioituneet rakennukset ovat kuin kummitustaloja.

Lisää kolkkoa tunnelmaa tuo tieto, että vuonna 1907 näillä vesillä hukkui 20 naista heitä kuljettaneen purjeveneen kaaduttua. Romaanin toinen päähenkilö, Varjakansaarella taideprojektia suunnitteleva Linda kuvittelee heidän olevan edelleen paikalla merenneitoina.

Taideprojektin avajaisiltana kesäkuussa Linda katoaa. Muut uskovat hänen hukkuneen ja ruumiin kadonneen mereen. Nella ei. Hän saa viestejä ja kuulee asioita, joiden takia palaa Varjakansaarelle lokakuussa. Sekin vielä: synkät ja myrskyiset yöt ja päivät tehostavat lisää romaanin tummaa tunnelmaa.

Nella on ripustautunut Lindaan, jonka taideprojektit ovat epämääräisiä. Kiintopisteeksi ennen Varjakkaa muodostuu helsinkiläinen harrastajateatteri, jonka tuotannossa Linda toimii lavastajana ja ilma-akrobaatti Nellalle on varattu loppuhuipennus.

ILMOITUS

Kolmas päähenkilö on Oliver, jolle oma rooli suhdesopassa valkenee vasta kirjan etenemisen myötä.

Multisilta tiivistää tunnelmaa tasaisesti loppua kohden. Alussa Nella vaikuttaa häilyvältä henkilöltä, josta ei tiedä tapahtuuko hänelle asioita todella vai vain oman pään sisällä. Loppujaksoissa hyisessä Varjakansaaressa jännitys kohoaa askel askeleelta kohti huippua ja luvassa on kunnon säikyttelyäkin, kun Multisilta ottaa kaiken irti saaren rakenteiden ja historian luomista mahdollisuuksista.

Jenni Multisilta tuo oman raikkaan äänensä Suomen hyvään, mutta kovin poliisi- ja realismivetoiseen jännityskirjallisuuteen. Mitä tapahtui merenneidoille kieputtaa lukijaa kuin kankaat Nellaa tämän hurjassa loppusyöksyssä näytelmän ensi-illassa.

Tommi Tukiaisen suunnittelema tyylikäs kansi vetää lukijan Multisillan rakentamaan outoon maailmaan jo ennen kuin ensimmäistäkään sivua on luettu. Paketti on jokseenkin täydellinen.

Jenni Multisilta: Mitä tapahtui merenneidoille. 325 sivua, Like.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!