Lehtikuva/Matti Björkman

Helsingin poliisi on saanut juhlista uusia tietoja, joiden valossa se aloittaa asiasta rikostutkinnan.

Poliisi kertoo saaneensa lisätietoa Helsingin Sörnäisissä lauantaina järjestettyjen juhlien luonteesta. Uusien tietojen valossa Helsingin poliisi aloittaa asiasta rikostutkinnan.

Sörnäisissä sijaitsevassa juhlatilassa järjestettiin lauantaina tilaisuus, jossa oli paikalla runsaasti juhlijoita. Helsingin poliisin partio kävi paikalla, mutta totesi sen hetkisten tietojen valossa kyseessä olleen yksityistilaisuus, eikä näin ollen puuttunut tilaisuuden kulkuun, poliisi kertoo.

– Asia on ollut esillä julkisuudessa ja tilannetta on puitu myös sosiaalisessa mediassa. Helsingin poliisille on tullut tilaisuudesta jälkikäteen sellaista lisätietoa, että päätimme ottaa asian tutkintaan, sanoo ylikomisario Heikki Porola tiedotteessa.

Porola täydensi STT:lle, että poliisi selvittää, onko juhla ollut yksityistilaisuudeksi naamioitu yleisötilaisuus.

Porolan mukaan aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia on syytä noudattaa eikä yli kymmenen hengen yleisötilaisuuksia tai yksityistilaisuuksiksi naamioituja yleisötilaisuuksia tule järjestää.

ILMOITUS

Poliisi: Paikalla isohko joukko nuoria, mutta ei alaikäisiä

Porolan mukaan poliisi ei vielä maanantaina ollut yksilöinyt, mitkä voisivat olla Sörnäisten tapahtuman tutkintaan liittyvät rikosnimekkeet.

Edelleen oli avoinna myös se, kuinka montaa henkilöä ja keitä voidaan epäillä rikoksesta tai rikoksista.

– Sen voi todeta, että paikalla oli isohko joukko nuoria ihmisiä, mutta ei alaikäisiä, ylikomisario sanoi.

Poliisi meni paikalle Sörnäisiin Porolan mukaan hälytystehtävälle sen jälkeen, kun hätäkeskukselta oli saatu tieto lauantain tilaisuudesta.

– Poliisi menee paikalle tämän tyyppisiin tapahtumiin, erityisesti nyt korona-aikana.

Porolan mukaan poliisi ei ollut ottanut maanantaihin mennessä ketään kiinni Sörnäisten juhlan tutkinnassa.

MTV:n mukaan