Lehtikuva/Delil Souleiman

Kodin ja lasten hoito oli syyttäjän mielestä terrorismin tukemista.

Norjaan Al-Holin leiriltä noudettu norjalais-pakistanilainen nainen on saanut syytteet osallistumisesta al-Nusran rintaman ja Isisin toimintaan. Nainen haettiin lapsineen pois leiriltä toissa vuoden maaliskuussa, kun toinen hänen kahdesta lapsestaan sairastui vakavasti.

Naista ei epäillä taisteluihin osallistumisesta, mutta syyttäjä katsoo, että lasten ja kodin hoitaminen oli Isisin toiminnan avustamista.

– Hän avusti siten aviomiehiään lähtemään taisteluun Isisin puolesta, sanoi valtionsyyttäjä Geir Evanger.

30-vuotias nainen oli lähtenyt Syyriaan vuonna 2013. Hän on sanonut, että olisi koko ajan halunnut palata Norjaan ja että hänen aviomiehensä estivät häntä lähtemästä. Nainen ehti Syyrian aikanaan olla naimisissa kolmen vierastaistelijan kanssa ja saada kaksi lasta.

Naisen ja hänen lastensa tuominen Norjaan nostatti maassa poliittisen myrskyn, joka johti myöhemmin maahanmuuttovastaisen edistyspuolueen vetäytymiseen hallitusyhteistyöstä. Norjan turvallisuuspoliisi otti naisen kiinni heti hänen laskeuduttuaan Oslon lentokentälle, ja tämä on istunut tutkintavankeudessa siitä lähtien.

Puolustusasianajaja on sanonut, että nainen haluaa tulla kuulluksi ja tehdä yhteistyötä asiansa selvittämiseksi. Nainen on puolustusasianajaja Nils Christian Nordhusin mukaan toivonut, että asian käsittely johtaa siihen, että harvempi nuori matkustaa jatkossa sotatoimialueelle.

Käsittely alkaa Oslon käräjäoikeudessa 1. maaliskuuta.