Lehtikuva/Emmi Korhonen

Asiakkaita kannustetaan keskustelemaan hoitonsa jatkosta.

Psykoterapiakeskus Vastaamo asetetaan selvitystilaan. Selvitystilasta huolimatta yhtiön toimintaa pyritään jatkamaan toistaiseksi. Terapeuttien vastaanotot jatkuvat selvitystilan ajan.

– Kannustamme asiakkaita samalla keskustelemaan oman terapeuttinsa kanssa terapiasuhteensa ja oman hoitonsa jatkosta, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni pystyisi jatkamaan hoitoa terapeuttinsa kanssa. Vastaamo kertoo tekevänsä yhteistyötä viranomaisten kanssa asiakkaiden ohjeistamiseksi ja hoitosuhteiden jatkon varmistamiseksi.

Potilastiedot ovat yhä kiertäneet netissä ja linkkejä palveluihin on jaettu pimeässä verkossa.

Selvitystilasta päätti Vastaamon yhtiökokous torstaina.

Selvitystilan aikana yhtiökokouksen määräämä selvitysmies, asianajaja Lassi Nyyssönen hoitaa Vastaamon asioita ja korvaa hallituksen ja toimitusjohtajan. Yhtiön varat ja velat selvitetään sekä arvioidaan, onko liiketoimintaa tai sen osia mahdollista realisoida.

ILMOITUS

– Mikäli selvityksen tuloksena yhtiön velat ovat suuremmat kuin varat, yhtiö joudutaan hakemaan konkurssiin, tiedotteessa sanotaan.

Yhtiö kertoo selvittäneensä vaihtoehtoja selvitystilalle, kuten rahoitusratkaisuja ja yritysjärjestelyjä, mutta toistaiseksi niiden toteuttaminen on osoittautunut ylivoimaiseksi.

Rikosilmoituksia tehty noin 25 000

Vastaamo tiedotti julkisesti viime lokakuun lopulla, että se oli joutunut tietomurron ja kiristyksen kohteeksi, minkä jäljiltä asiakkaiden luottamuksellisia tietoja oli joutunut vääriin käsiin. Sittemmin lukuisat asiakkaat kertoivat saaneensa tietomurtoon liittyviä henkilökohtaisia kiristysviestejä. Varastetussa tietokannassa oli kymmenientuhansien ihmisten tiedot.

Tällä viikolla kävi ilmi, että potilastiedot ovat yhä kiertäneet netissä ja linkkejä palveluihin on jaettu pimeässä Tor-verkossa eri keskustelupalstoilla.

Vastaamo teki poliisille rikosilmoituksen tietomurrosta 29. syyskuuta.

Tutkittavia rikosnimikkeitä ovat törkeä tietomurto, törkeä kiristys ja törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen. Keskusrikospoliisi tutkii myös, onko Vastaamon työntekijöitä syyllistynyt tietosuojarikokseen.

– Tietosuojarikoksesta epäiltyinä on alle kymmenen henkilöä, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Leponen keskiviikkona.

Poliisi oli tuohon mennessä saanut rikosilmoitukset noin 25 000:lta Vastaamon asiakkaalta.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!