Lehtikuva/Marco de Swart

Pääministeri Mark Rutte tuomitsi aiemmin protestit.

Väkivaltaiset koronaprotestit jatkuivat maanantai-iltana ympäri Hollantia. Britannian yleisradioyhtiö BBC kirjoittaa, että esimerkiksi Rotterdamissa poliisi ampui varoituslaukauksia ja käytti kyynelkaasua.

Uutistoimisto AFP kertoo, että Rotterdamissa mellakoitsijat muun muassa rikkoivat kauppojen ikkunoita.

BBC:n mukaan poliisi ja protestoijat ovat ottaneet yhteen muissakin kaupungeissa. Haagissa mellakoitsijat sytyttivät maanantaina paloja kaduilla.

Hollannissa pääministeri Mark Rutte tuomitsi maanantaina koronaprotestit, jotka yltyivät sunnuntaina väkivaltaisiksi. Maan koronarajoituksia vastustavat ihmiset polttivat autoja, sytyttivät tuleen koronatestausaseman ja ryöstelivät kauppoja.

– Sillä, mikä motivoi näitä ihmisiä, ei ole mitään tekemistä mielenosoittamisen kanssa. Kyse on rangaistavasta väkivallasta ja käsittelemme sitä sellaisena, Rutte sanoi.

ILMOITUS

BBC kertoo, että yhteensä 250 ihmistä on otettu kiinni ympäri maata.

Ulkonaliikkumiskielto voimassa helmikuun 10. päivä asti

Hollannissa on voimassa ulkonaliikkumiskielto iltayhdeksästä puoli viiteen aamulla. Kielto on voimassa 10. helmikuuta asti. Sen noudattamatta jättämisestä voi saada 95 euron sakot.

Kiellossa on myös poikkeuksia. Se ei esimerkiksi koske niitä, jotka ovat töissä kyseisenä aikana.

Koronarajoitukset ovat olleet tiukkoja Hollannissa. Baarit ja ravintolat suljettiin lokakuussa. Koulut ja epäolennaisina nähdyt kaupat ovat olleet kiinni joulukuusta asti.

Yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston koronaseurannan mukaan noin 17 miljoonan asukkaan Hollannissa on todettu yli 960 000 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemia on vahvistettu yli 13 600.

Worldometer-tilastosivuston

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!