Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Jussi Halla-aho tekee kuntavaaleista äänestystä hallituksesta.

Perussuomalaisten kuntavaaliohjelman julkistamisessa maanantaina ei juuri kuntien asioista puhuttu. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho korostaa vaalien yleispoliittista merkitystä. Tavoitteena on, että nykyinen hallitus ei jatka.

– Paras ja ainoa tapa panna piste punavihreälle hallitukselle on äänestää kuntavaaleissa perussuomalaisia. Kun keskusta lähtee, lähtee myös hallitus, Halla-aho pelkisti vaalien asetelman.

Kunta-asioissa perussuomalaisten linjasta kuultiin sen verran, että puolue vastustaa ”himoverottamista”.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Paavo Arhinmäki muistutti, että kunnissa päätetään valtaosasta jokapäiväiseen arkeemme liittyvistä asioista. Niitä ovat päiväkodit, koulut, kirjastot asuminen, luonto, liikuntapaikat ja niin edelleen.

”Jos arjen asioihin ei ole mitään sanottavaa, pitää näköjään kuntavaalit käydä teemoilla , joista kunnissa ei päätetä”, Arhinmäki twiittasi.

ILMOITUS

Puheenjohtaja Li Andersson twiittasi äitiyslomalta, että valtuustoissa ei päätetä myöskään EU:n elpymisvälineestä tai Suomen turvapaikkapolitiikan linjasta.

”Sen sijaan siellä istuvilla päättäjillä on vastuullaan kriittisen tärkeät palvelut suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin kannalta.”

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!