Turun Vasemmistoliiton kunnallisjärjestö kannattaa Suomen eri osissa nyt aloitettavaa lähijunaliikenteen kokeilua Turun, Salon, Uudenkaupungin ja Loimaan talous- ja työssäkäyntialueilla. Kunnallisjärjestö esittää lisäksi, että muitakin ylikunnallisen joukkoliikenteen järjestämis- ja rakentamismahdollisuuksia on syytä pohtia yhdessä lähikuntien Kaarinan, Raision ja Naantalin kanssa. Tämä kauaskantoinen hanke palvelisi koko yhteistä työssäkäyntialuettamme monin eri tavoin. Hanketta olisikin vauhditettava heti uusien valtuustojen aloittaessa työnsä. Turku on juuri tehnyt päätöksen jatkaa omaa suunnitteluaan runkolinjaratkaisusta reitteineen raitiotien pohjalta, vaikka aikookin tehdä lopullisen päätöksensä vasta vuonna 2024.

”Raitiotien suunnittelun edetessä nyt Turun osalta siitä täytyy saada paras mahdollinen hyöty. Kaikkein toivottavinta olisikin saada sovittua ylikunnallisuuteen perustuva ratkaisu. Turun ratapihan bussi- ja junaliikenteen yhdistävän matkakeskuksen nivellyttäminen tähän joukkoliikenneratkaisuun on myös pidettävä mielessä raiteiden linjauksia piirrettäessä”, sanoo Turun Vasemmiston puheenjohtaja ja pormestariehdokas Sasu Haapanen.

Lisää ehdokkaita kevään kuntavaaleihin

Ehdolle asetettiin seuraavat henkilöt:

Hosseini Senur, opiskelija, Koljonen Camilla, opiskelija, Rajalahti Susanna, sairaanhoitaja, Rinne Leena, opiskelija, Saarenketo Ville, metallimies, Uusaho Marianne, kulttuurituottaja (AMK), Virta Elias, opiskelija

Turun Vasemmistoliiton ehdokaslistalla on nyt 91 ehdokasta.