Lehtikuva/Saul Loeb

”Meidän pitää hylätä kulttuuri, jossa faktoja manipuloidaan.”

Yhdysvaltain uusi presidentti Joe Biden on vedonnut virkaanastujaispuheessaan voimakkaasti kansallisen yhtenäisyyden puolesta. Yhtenäisyyden avulla voimme tehdä suuria asioita, Biden sanoi.

Bidenin mukaan ilman yhtenäisyyttä ei ole rauhaa, vain katkeruutta ja vihaa. Hänen mukaansa yhtenäisyys on Yhdysvalloille polku eteenpäin.

– Minä olen kaikkien amerikkalaisten presidentti, Biden sanoi puheessaan.

Bidenin mukaan amerikkalaisten pitää myös hylätä kulttuuri, jossa faktoja manipuloidaan. Politiikan ei tarvitse olla kuin raivoava tuli, joka tuhoaa kaiken tieltään, Biden sanoi.

Biden piti kesken virkaanastujaispuheensa lyhyen hiljaisen hetken koronan sadoilletuhansille amerikkalaisille uhreille.

ILMOITUS

– Meidän täytyy kohdata tämä pandemia yhtenä kansakuntana, Biden painotti.

Biden sanoi puheessaan demokratian voittaneen Yhdysvalloissa ja että kansan ääntä on kuultu. Hän kuvasi virkaanastujaispäiväänsä myös toivon päiväksi.

Biden viittasi virkaanastujaispuheessaan myös kongressin parin viikon takaisiin väkivaltaisuuksiin. Hän sanoi, että amerikkalaiset kukistavat poliittisten ääriliikkeiden, valkoisen ylivallan ja kotimaisen terrorismin nousun.

Bidenin mukaan väkijoukko yritti käyttää väkivaltaa estääkseen amerikkalaista demokratiaa toimimasta. Niin ei tapahtunut, eikä niin tapahdu ikinä, Biden sanoi.