Jarmo Lintunen

Katsoin äskettäin uudestaan Netflixissä elokuvan ”22. juli”. Se kertoo, kuten nimikin antaa ymmärtää, Oslossa tapahtuneesta äärioikeistolaisesta terrori-iskusta 2011. Tällä kertaa katsoin sen ideologisesta näkökulmasta: millaista ideologiaa teko ilmensi?

Teko on muutenkin koskettanut minua, sillä molemmat edesmenneet poikani ovat syntyneet Oslossa. Vanhempien ja uhrien tuska on ollut käsin kosketeltavaa. Se juuri oli terroristin tarkoitus. Nyt kuitenkin halusin elokuvan katselussa keskittyä ideologiaan. Kokemus hämmensi ja pelotti.

Terroristin retoriikka ja aate on aivan sitä samaa, mitä suomalainen äärioikeisto perussuomalaiset mukaan lukien viljelee politiikassaan. Oslon iskun tekijähän ihaili Halla-ahoa ja mainitsee hänet myös julkaisemassaan manifestissa.

Kunnallisvaaleissa on taas mahdollisuus lähteä pistämään äärioikeisto paitsioon ja marginaaliin, jonne se kuuluu.

Suomi kuuluu kaikille yhdenvertaisesti. Sitä ei voi pelottelemalla, uhkailemalle ja valheita levittämällä omia itselleen, kuten äärioikeistolla on pyrkimys.

Ääni vasemmistolle on ääni yhdenvertaisuudelle. Siksi minä päätin lähteä tänä vuonna kunnallisvaaleissa ehdolle. Tule sinäkin. Meitä ei voi hiljentää pelolla ja uhkailulla.

Maarit Snellman
Kaarina

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa. Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen. Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!