Antti Yrjönen

Saramo pitää perussuomalaisten nuorisojärjestön kampanjaa vastuuttomana.

Opetusministeri Jussi Saramo (vas.) muistuttaa, että osaavat ja korkeakoulutetut opettajat ovat yksi Suomen koulutusihmeen kulmakivistä.

– Heidän ammattitaitoaan ja autonomiaansa on syytä kunnioittaa, Saramo kirjoitti twitterissä keskiviikko-iltana.

– Opetus perustuu Suomessa ihmisoikeuksien laajalle kunnioittamiselle ja puoluepolitiikka tai poliittinen sensuuri eivät suomalaisiin kouluihin kuulu. Tänään uutisoitu vastuuton kampanja loukkaa opettajien työrauhaa ja lasten oikeutta oppia.

Opetus perustuu Suomessa ihmisoikeuksien laajalle kunnioittamiselle.

Saramo viittaa kampanjalla Perussuomalaisen nuorison ilmiantokampanjaan. Järjestö pyysi keskiviikkona ilmiantamaan kouluja, joissa perussuomalaisiin on suhtauduttu ”eri tavalla kuin muihin puolueisiin” ja opettajista, joiden ”asenne ja oma poliittinen suunta” näkyy opetuksessa.

Nuorisojärjestö ilmoitti kasaavansa kaiken tiedon ja vievänsä asiaa eteenpäin ”tarvittaessa opetushallitukselle saakka”.

ILMOITUS

Opetushallitus ehti jo keskiviikkona kuitenkin paheksua kampanjaa. Samoin teki opettajien ammattijärjestö OAJ.

Selittämistä saman tien

Perussuomalainen nuoriso ehti keskiviikkona jo selittelemään avaustaan. Sen mukaan avausta on vääristelty usein keinoin.

– Emme ole missään vaiheessa keränneet henkilötietoja, opettajien nimiä, koulujen nimiä emmekä mitään muutakaan rekisteriä, joista tänään meitä on syytetty, Se totesi twitterissä.

Järjestö kertoo saaneensa useita kertomuksia nuorilta, jotka ovat kokeneet syrjintää, halveksuntaa, kiusaamista ja tönimistä kanssaoppilailta.

– Sekä tarinoita opetustilanteista, joissa opettaja ei ole pystynyt pitäytymään neutraalina poliittisesti, se jatkoi.