Lehtikuva/Vesa Moilanen

Kansanedustaja Jani Mäkelä kehotti raportoimaan puolueelle muustakin perussuomalaisten vastaisesta politikoinnista.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ tuomitsee perussuomalaisten nuorisojärjestön käynnistämän ilmiantokampanjan. Tällaista painostamista emme hyväksy, OAJ kommentoi Twitterissä.

Perussuomalaisten nuorisojärjestö Perussuomalainen Nuoriso ryhtyi tiistaina keräämään ilmiantoja opettajista ja kouluista, joissa perussuomalaisiin on suhtauduttu ”eri tavalla kuin muihin puolueisiin” ja opettajista, joiden ”asenne ja oma poliittinen suunta” näkyy opetuksessa.

Nuorisojärjestö ilmoittaa kasaavansa kaiken tiedon ja vievänsä asiaa eteenpäin ”tarvittaessa opetushallitukselle saakka”.

Kampanja on herättänyt suurta huomiota koko päivän. Lisää vettä myllyyn heitti kansanedustaja Jani Mäkelä, joka jakoi nuorisojärjestön kampanjan sosiaalisessa mediassa ja antoi lisäohjeita:

”Jos törmäät koulussa tai missä tahansa muussakin ei-poliittisessa yhteydessä perussuomalaisten vastaiseen politikointiin, raportoi siitä puolueelle.”

OAJ ohjeisti maalittamista tai muuta uhkaa työssään kokevia ilmoittamaan asiasta esimiehelle ja työturvallisuudesta vastaaville.

Ilmiantokampanjaa paheksuu myös Opetushallitus.

Uutinen on päivitetty 13.1. kello 15.47. Lisätty Opetushallituksen kanta.