Lehtikuva/Jussi Nukari

Muutokset puolueiden kannatuksissa olivat kaikkiaan pieniä.

Perussuomalaiset hyötyi ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ympärillä pyörineestä kohusta. Tuoreessa Ylen gallupissa puolueen kannatus nousi prosenttiyksikön, ja kovin nousu ajoittuu joulukuulle, jolloin perustuslakivaliokunta antoi moitteet Haavistolle ja al-Holin leiriltä kotiutettiin kaksi naista ja useampia lapsia.

Perussuomalaiset jatkaa Ylen mittauksessa suurimpana puolueena 21,9 prosentin kannatuksella. SDP on toisena 21,4 prosentin kannatuksella. Demarien kannatus nousi 0,8 prosenttiyksikköä.

– Näkymä on se, että kaksi puoluetta taistelevat suurimman puolueen paikasta ja muut eivät oikein tunnu etenevän mihinkään, tiivistää Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja Ylelle.

Muiden puolueiden tilanteissa ei muutoksia juuri tapahtunut. Kokoomus on kolmanneksi suurin 16,2 prosentin kannatuksella, keskusta neljäs 11,7% ja vihreät viides 11,4%. Vasemmistoliitolle mitattiin tällä kertaa 7,6 prosentin kannatus.

Taloustutkimuksen Ylelle tekemään kannatusmittaukseen haastateltiin 2 221 ihmistä 2.12.2020–5.1.2021 välisenä aikana. Sen virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.