Lehtikuva/Jussi Nukari

Esimerkiksi lukiot ja ammatilliset oppilaitokset jatkavat etäopetuksessa.

Pääkaupunkiseudun koronarajoitukset- ja suositukset ovat voimassa ainakin tammikuun loppuun saakka. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tänään, että rajoituksia ja suosituksia jatketaan 31. tammikuuta asti. Niitä voidaan myös jatkaa tarvittaessa pidempään.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaan sekä abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen liittyviä rajoituksia arvioidaan kuitenkin uudestaan koordinaatioryhmän kokouksessa ensi viikon torstaina.

Rajoituksista ja suosituksista linjattiin alun perin jo marraskuun lopulla, ja niiden oli määrä olla voimassa kuluvan viikon sunnuntaihin saakka.

Rajoitusten ja suositusten myötä muun muassa kaikki kuntien organisoitu harrastustoiminta on keskeytetty sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yli 10 ihmisen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Korkeintaan 10 ihmisen yleisötilaisuuksien ja kokouksien järjestäminen sallitaan edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Lisäksi esimerkiksi kaikki yleisölle avoimet asiakastilat on edelleen suljettu. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaupunkien kaikkia sisäliikuntatiloja, kulttuuritaloja, museoita ja nuorisotiloja. Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja toisen asteen välttämättömään koulutukseen käytettävät tilat pidetään auki. Toisen asteen koulutus, eli lukiot ja ammatilliset oppilaitokset jatkavat etäopetuksessa.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!