Lehtikuva/Emmi Korhonen

Jotkut entiset huippujohtajat eivät maksaneet veroja Suomeen kolmen vuoden aikana, jos olivat kirjoilla Portugalissa. Suomi sanoi irti sopimuksen, ja vuonna 2019 nämä henkilöt joutuivat maksamaan eläkkeestään veroja Suomeen. Näillä ihmisillä eläke on jopa yli 600 000 euroa vuodessa, eli eläkettä tulee 50 000 euroa kuukaudessa.

Mitä mahtavat miettiä ne yli 110 000 eläkeläistä, jotka saavat vain takuueläkettä, vajaat 800 euroa kuukaudessa, noin 9 400 vuodessa? Näistä ihmisistä monet ovat pitkäaikaissairaita, ja he ovat huonossa asemassa yhteiskunnassamme. Heistä hyvin monet joutuvat hakemaan Kelasta jatkuvasti perustoimeentulotukea vuokriin ja lääkkeisiin ja muihin kuluihin.

Joissakin perheissä voi vanhempi olla eläkkeellä ja saada vain takuueläkettä. Lasten harrastuksiin ja leireihin köyhien perheiden täytyy hakea oman kunnan kautta harkinnanvaraista toimeentulotukea, kun toimeentulo on kovin matala.

Kuka näitä köyhiä eläkeläisiä voisi auttaa Suomessa?

Mika Lille
Helsinki

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!