Pekka Pajuvirta

”Kuljettat ovat koko kriisin ajan olleet pahimmassa etulinjassa alttiina koronavirukselle.”

Auto-ja kuljetusalan liiton AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen vaatii tuoreessa AKT-lehdessä kuljetusalalla työskentelevien huomioimista koronarokotuskeskustelussa.

− Koronarokotuksista käydyssä keskustelussa on unohdettu kuljetusalalla työskentelevät ja monet muut koronan aikana etulinjassa työskentelevät ammattiryhmät. Tällaisia ovat muun muassa paikallisliikenteessä työskentelevät linja-autonkuljettajat sekä taksinkuljettajat, toteaa Piiranen.

Erityisen haastava tilanne on hänen mukaansa pääkaupunkiseudulla, missä kuljettajat ovat koko kriisin ajan olleet pahimmassa etulinjassa alttiina koronavirukselle.

Huomio myös huoltovarmuuteen ja rahtiin

Piirainen on huolissaan myös huoltovarmuudesta ja rahdin kulkemisesta. Siksi hänen mukaansa on tärkeää huolehtia myös satamien ja terminaalien toiminnan turvaamisesta ja rahtiliikenteen parissa työskentelevien terveydestä ja työoloista.

− Pitää muistaa, että toimivat kuljetukset niin henkilö- kuin rahtiliikenteessä ovat yhteiskunnan toiminnan elinehto. Siksi on tärkeätä, että kuljetusalalla työskentelevät huomioidaan vakavasti siinä keskustelussa, jossa määritetään sitä, mille ammattiryhmille koronarokotus annetaan ensimmäisenä, toteaa Piirainen.