Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Tartuntojen kokonaisluku keväästä lukien kipusi yli 31 000 tapauksen.

Suomessa on raportoitu 300 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 705 tartuntaa enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on pandemian alusta saakka raportoitu Suomessa 31 110. Ikäryhmistä eniten virusta on varmistunut 20–29-vuotiailta ja toiseksi eniten 30–39-vuotiailta.

Taudin ilmaantuvuus on edelleen suurin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, mutta se on hiukan laskenut aiemmista lukemista. Nyt Hus-alueen ilmaantuvuus on 185,2 tapausta 100 000 henkeä kohden kahdessa viikossa, ilmenee THL:n tiedoista. Yhteensä Helsingissä on koko pandemian aikana varmistunut 9 468 koronavirustartuntaa, Vantaalla 3 269 ja Espoossa 3 403.

Koko maan kohdalla koronavirustapausten ilmaantuvuus on 106,2 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana. Alueista toiseksi suurin ilmaantuvuus on nyt Etelä-Savossa ja kolmanneksi suurin Varsinais-Suomessa.

ILMOITUS

Valona Vanhuspalveluissa ensimmäinen koronakuolema

Koronavirus on joulukuun alkupuolella päässyt leviämään muun muassa Pieksämäellä toimivassa Valona Vanhuspalveluissa Etelä-Savossa. Kirkkopalvelut kertoi tänään, että asumisyksikössä on viime yönä tapahtunut ensimmäinen koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus. Lisäksi yhdellä Vanhuspalvelujen asumisyksikön asukkaalla ja yhdellä työntekijällä on todettu uudet koronavirustartunnat. Yhteensä koronavirustartunnan on saanut 10 asukasta ja 25 työntekijää.

Henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin joulukuun 3. päivänä ja viimeisin eilen sunnuntaina. Kymmenen asukkaan tartunnasta tuli tieto viime viikon maanantaina, ja viimeisin asukastartunta varmistui sunnuntaina.

Tiedot mahdollisista muista uusista koronakuolemista sekä sairaalassa ja tehohoidossa olevien määrästä julkaistaan myöhemmin tänään.