Jarno Mela

Vasemmistoliiton Juho Kautto iloitsee valtion tuesta Äänekosken Pankkisillalle.

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Juho Kautto riemuitsee 200 000 euron tuesta, jonka valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto myönsi Äänekosken Pankkisillan kunnostamiseen. Kotakennäänsalmen ylittävä vanha rautasilta on nyt pelastumassa kunnan, valtion ja aktiivisten kansalaisten yhteistoiminnan ansiosta.

Kautto on kotoisin Äänekoskelta.

– Pankkisilta on Äänekosken asukkaille rakas maamerkki. Olen todella tyytyväinen, että valtiovarainvaliokunta otti toiveemme huomioon ja saamme kulttuurihistoriallisen sillan laitettua arvoiseensa kuntoon, Kautto sanoo.

Kaupunkilaiset ovat olleet merkittävässä roolissa.

Kuntalaisilta aloite

Äänekosken kaupunki otti taannoin sillan valtiolta omalle pitovastuulleen, ja sillalle haettiin myös suojelusmerkintä. Sillan kunnostuksen puolesta puhui myös 1 231 allekirjoitusta kerännyt kuntalaisaloite.

– Kaupunkilaiset ovat olleet merkittävässä roolissa Pankkisillan pelastamisessa, siitä iso kiitos heille. Tapaus on hyvä esimerkki siitä, miten aktiivisuudella voi menestyksekkäästi puolustaa itselle tärkeitä asioita, Kautto sanoo.

Lisää turvallisuutta

Valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto teki niin sanotusta jakovarastaan myös muita lisäpanostuksia Keski-Suomen infrastruktuuriin.

Liikenneturvallisuutta, elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä sekä kävelyä ja pyöräilyä edistävät lisätiehankkeet suuntautuvat Keuruulle, Karstulaan, Toivakkaan ja Saarijärvelle.

– Aivan erityisen mielissäni olen liikenteen turvallisuutta parantavista hankkeista. Nämä hankkeet olivat nyt Keski-Suomelle iloinen joululahja, Kautto sanoo.