Lehtikuva/Vesa Moilanen

Autonvalmistukseen keskittynyt tehdas laajenee nopealla aikataululla akkujen suursarjatuotantoon.

Valmet Automotive kertoo käynnistävänsä mittavan laajennuksen Uudenkaupungin autotehtaalla rakentamalla uuden akkutehtaan. Aiemmin autonvalmistukseen keskittynyt tehdas laajenee nopealla aikataululla myös akkujen suursarjatuotantoon.

Akkutuotanto on tarkoitus käynnistää Uudessakaupungissa jo ensi vuoden aikana, ja se tuo tehtaalle merkittävän määrän uusia työpaikkoja. Valmet Automotivella on jo akkutehdas Salossa, jota myös laajennetaan.

Suunnitellun akkutuotannon työllistävä vaikutus on ensi vuonna noin 200 henkilöä.

Valmet Automotive pyrkii nostamaan akkujärjestelmien liikevaihdon jo lähivuosina samalle tasolle tai jopa suuremmaksi kuin autonvalmistuksessa.

Laajennuksen myötä Uudenkaupungin tehtaalla tulee toimimaan kaksi tuotelinjaa, ajoneuvovalmistus sekä sähköisten ajoneuvojen akkujärjestelmien valmistus. Valmet Automotiven mukaan laajennus lisää merkittävästi kapasiteettia autoteollisuuden akkujärjestelmien valmistamiseen ja se täydentää yrityksen Salon akkutehtaan tarjontaa.

ILMOITUS

Uudenkaupungin tehtaan laajennus on keskeinen osa Valmet Automotiven sähköiseen liikenteeseen painottuvaa strategiaa, jonka tavoitteena on nostaa yritys akkujärjestelmissä yhdeksi alan johtavista yrityksistä.

Uusi sopimus akkujen valmistuksesta

Valmet Automotive kertoo allekirjoittaneensa akkujärjestelmien valmistussopimuksen merkittävän uuden autoteollisuusasiakkaan kanssa. Tuotantoa varten Uudenkaupungin tehtaalla on tiloja, jotka voidaan nopeasti muuntaa akkutuotannon tarpeisiin.

– Uusikaupunki on Valmet Automotiven suurin ja tärkein tuotantolaitos. Akkujen suursarjavalmistus tarjoaa sille merkittäviä kasvumahdollisuuksia, ja autoteollisuuden palveluntarjoajana kykymme valmistaa joustavasti autoja ja akkuja samassa paikassa on ainutlaatuinen, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald tiedotteessa.