Lehtikuva/Vesa Moilanen

Helsingin Vasemmistoliitto asetti ehdokkaansa yksimielisesti, mutta on huolissaan kuntavaalien brändäämisestä pormestarivaaliksi.

Kansanedustaja Paavo Ahinmäki on Helsingin Vasemmistoliiton pormestariehdokas. Syyspiirikokous päätti asiasta yksimielisesti lauantaina.

Samalla Helsingin Vasemmistoliitto ilmaisi huolensa tavasta, jolla kansallisessa julkisessa keskustelussa Helsingin kuntavaaleista brändätään pormestarivaaleja.

”Kuntavaaleissa äänestetään valtuutettuja, ei pormestaria. Kaupunginvaltuusto on vaalien välillä kaupungin korkein päättävä elin ja kuntavaaleissa valittavat valtuutetut valitsevat pormestarin ja muut päätöksentekijät”, kokous totesi.

Vasemmistoliitto pelkää, että keskittyminen pormestariehdokkaisiin ja yksittäisiin henkilöihin jättää vähemmälle huomiolle todelliset poliittiset kysymykset. Pitkässä juoksussa näin heikennetään kuntademokratiaa.

Pormestariehdokkaaksi asetettu Arhinmäki haluaa lähiöiden äänen kuuluviin Helsingissä.

ILMOITUS

– Suurin osa meistä helsinkiläisistä asuu lähiöissä. Lähiöiden ääni kuuluu kuitenkin liian vaimeana Helsingin päätöksenteossa. Tarvitaan lähiöpormestari, joka huolehtii lähiöiden palveluista: päiväkodeista, kouluista, kirjastoista, terveysasemista ja lähiliikuntapaikoista, hän sanoo vasemmistoliiton tiedotteessa.

– Asumisen hinta on Helsingin suurin ongelma. Tarvitsemme lisää kohtuuhintaisia vuokra- ja omistusasuntoja. Kaikessa rakentamisessa pitää huomioida luonto: puistot, kalliot ja lähimetsät. Vehreys on se asia, mikä tekee Helsingistä niin viihtyisän ja erityisen kaupungin.

– Rakennetaan tiiviisti uutta asumista ja uusia raideyhteyksiä, lähiluonnosta huolehtien, Arhinmäki linjaa.