Antti Yrjönen

– Kalastuksen liikunnallinen merkitys on kiistaton. Tästä huolimatta verottaja syrjii vapaa-ajan kalastusta eikä hyväksy kalastuspalveluita tai -maksuja maksettavaksi virikesetelillä, kirjoittaa Jari Myllykoski blogissaan.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski perää verottajalta tasapuolista kohtelua vapaa-ajan kalastukselle. ”Miksi verottaja syrjii vapaa-ajan kalastusta?”, kysyy Myllykoski blogissaan

Verottaja ei katso kalastuksen kuuluvan omaehtoisen liikuntaedun eli niin sanotun virikesetelin piiriin. Myllykoski on jättänyt seitsemän muun eduskuntaryhmän kansanedustajan kanssa asian korjaamiseksi toimenpidealoitteen.

– Kalastuksen liikunnallinen merkitys on kiistaton. Tästä huolimatta verottaja syrjii vapaa-ajan kalastusta eikä hyväksy kalastuspalveluita tai -maksuja maksettavaksi virikesetelillä, kirjoittaa Myllykoski.

Terveyshyötyjen lisäksi kalastuspalveluiden ja -maksujen hyväksymisellä virikeseteleillä maksettavaksi olisi positiivisia vaikutuksia työpaikkojen syntymiseen kotimaisella kalastuspalvelualalla.

Työnantaja voi vähentää yrityksen verotuksessa työntekijöille tarjotun omaehtoisen liikuntaedun. Yleensä liikuntaetu tarjotaan työnantajan järjestämällä kohdennetulla maksuvälineellä, kuten virikesetelillä. Työntekijä saa edun verovapaasti.

– Kalastus on liikuntamuoto, jota voi harrastaa etäällä muista. Se on itse asiassa juuri yksi sen viehätyksistä, perustelee Myllykoski.

Hän muistuttaa, että satsaamalla liikuntaan säästetään yhteiskunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden kustannuksia.

– Siksi nyt kaivataan nopeita toimia, jotka parantavat ihmisten pääsyä myös kalastuksen äärelle, Myllykoski jatkaa blogissaan.