Lehtikuva/Jussi Nukari

Rokotteet saadaan Suomeen noin kahdessa viikossa myyntiluvan myöntämisestä.

Suomessa on raportoitu 550 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiistaina.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5 815 uutta tartuntaa, mikä on 2 805 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin uusia tartuntoja raportoitiin 3 010.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on yli 99 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on lähes kaksinkertaistunut edellisistä kahdesta viikosta.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 25 462.

Euroopan lääkevirasto EMA:n tietojen perusteella ensimmäisiä myyntilupia koronarokotteelle voisi olla odotettavissa jo joulun ja uudenvuoden tiedoilla, sanoo Fimean lääkevalmisteiden arviointiprosessin vt. johtaja Marjo-Riitta Helle.

ILMOITUS

Helle puhui Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin koronarokotekehityksestä.

Sosiaali- ja terveysministeriön ylilääkäri Sari Ekholm puolestaan sanoi, että kun myyntilupa koronarokotteille on saatu, niitä saadaan Suomeen nopealla aikataululla. Hänen mukaansa rokotteet tulevat noin kahdessa viikossa.

Suomi odottaa parhaillaan myyntilupia. Lopullinen päätös rokotteen käyttöönotosta tulee hallituksen kautta.

EU:n komissio on neuvotellut kuudesta eri rokotteesta, joista neljä on Euroopan lääkevirasto EMA:n arvioitavana. Suomi on mukana kaikissa tähän mennessä neuvotelluissa sopimuksissa.