Antti Yrjönen

Katja Hänninen jatkaa eduskunnassa Lasten puolesta -ryhmän puheenjohtajana.

Vasemmistoliiton raahelainen kansanedustaja Katja Hänninen jatkaa Eduskunnan lasten puolesta -ryhmän puheenjohtajana.

Eduskunnassa on jo vuosia toiminut puoluerajat ylittävä ryhmä lasten puolesta. Ryhmä valitsi tänään torstaina Katja Hännisen jatkamaan puheenjohtajana myös ensi vuonna. Varapuheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Sari Essayah (kd.).

Uusia ryhmiä

Ryhmä on yksi pitkäikäisimmistä.

Lasten puolesta -ryhmä toimii sääntöjensä mukaisesti lasten ja lapsiperheiden etujen valvojana ja edistäjänä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Ryhmä on luultavasti yksi pitkäikäisimmistä lapsen oikeuksiin keskittyvistä ryhmistä eduskunnassa.

– Viime aikoina eduskuntaan on perustettu monia muitakin lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin parantamiseen keskittyviä ryhmiä, ja toivon, että voimme tiivistää yhteistyötä myös niiden kanssa, Hänninen toteaa.

– Yhteistyö näissä asioissa on varmasti järkevin ja tehokkain tapa toimia ja toivotamme tervetulleeksi mukaan ryhmän toimintaan kaikki kiinnostuneet.

Keskustelua

Vaikuttamistyönsä tueksi lasten puolesta -ryhmä järjestää ajankohtaisista aiheista seminaareja sekä keskustelutilaisuuksia, joihin se pyytää lapsiasioiden asiantuntijoita.

– Ensi vuonna tutustumme esimerkiksi muiden Euroopan maiden lapsiperheiden etuuksien kehittämistyöhön, seuraamme ja vaikutamme lapsibudjetoinnin etenemiseen sekä jatkamme koronakriisin pitkäaikaisten vaikutusten seurantaa lapsiperheisiin ja suunnittelemme erilasia keinoja puuttua kehitykseen. Tästä aiheesta meillä oli juuri todella onnistunut webinaari.