Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

EK:n hallituksen uusi puheenjohtaja Jaana Tuominen aloitti tarjoamalla yhteistyötä pääministeri Sanna Marinille.

Yksi viimeisistä lasikatoista rikkoontui keskiviikkona, kun Elinkeinoelämän keskusliitto sai ensimmäisen naispuheenjohtajan. EK:n hallituksen uusi puheenjohtaja Jaana Tuominen toimi viimeksi Fiskarsin toimitusjohtajana. Hän erosi paikalta viime huhtikuussa. Sitä ennen hän oli Pauligin toimitusjohtaja kymmenkunta vuotta.

Tällä hetkellä hän on Finnairin hallituksen jäsen ja toimii neuvonantajana muutamalle yritykselle. Tuomisen kausi EK:n puheenjohtajana alkaa 1.1.2021.

EK:n tiedotteessa Tuominen kertoo pitävänsä hyvinvointivaltiota tärkeänä.

– Olen itse työläisperheestä, jossa ei ole ollut ylimääräistä rahaa. Hyvinvointivaltio takasi minulle mahdollisuuden kouluttautua diplomi-insinööriksi. Suomen vahvuus on aina ollut se, että kuka tahansa voi turvata tulevaisuutensa kouluttautumalla.

Nyt Tuomisen mukaan ei enää voida olla varmoja, että tulevilla sukupolvilla on samat mahdollisuudet.

ILMOITUS

– Vain työllisyyttä parantamalla ja sitä kautta yhteistä hyvinvointia lisäämällä varmistamme kaikkien suomalaisten hyvinvoinnin myös jatkossa, Tuominen sanoo.

Tuomisen mukaan suomalaiset yritykset ovat tärkeässä roolissa yhteiskunnan hyvinvoinnin luomisessa ja kasvun mahdollistajina. Hyvinvoinnin säilyttäminen vaatii hänen mukaansa uutta lainsäädäntöä ja tervettä asennetta työtä kohtaan. Tuomisen keinovalikoimassa ovat kannustinloukkujen purkaminen, maahanmuutto, syrjäytymisen ehkäisy ja koulutus.

Pääministeri Sanna Marinille Tuominen tarjoaa yhteistyön kättä.

– Toivon, että voimme yhdessä edistää mahdollisimman hyvin suomalaisten työpaikkojen säilymistä ja uudistumista. Vain hyvin toimeentulevilla yrityksillä on mahdollisuus työllistää työntekijöitä. Jotta suomalaisilla riittää töitä, myös suomalaisten yritysten toimintaedellytykset on turvattava.

Vielä muutama vuosi sitten ukkoköörinä tunnettuun EK:n hallitukseen valittiin nyt Tuomisen lisäksi neljä muuta naista.