Kansalaiset voivat joutua ”lopulta kantamaan vastuun järjestyksen palauttamisesta itse”, äärioikeistojärjestö uhkasi viime viikolla.

Äärioikeistolainen Suomen Sisu piti viikonvaihteessa Tampereella vuosikokouksen, jota kutsutaan suurkäräjiksi. Kokouksen saldo oli kovia puheita ja osittain uusiutunut johto. Suomen Sisu on lähes totaalisesti perussuomalaisten paikallispoliitikkojen käsissä yhdellä merkittävällä erolla. Sisun Uudenmaan piiriä johtaa aktiivikokoomuslainen Kristian Viding.

Juhlapuheessa perussuomalaisista erotettu Terhi Kiemunki siteerasi Mannerheimia ja kuvasi ”hänen oman kansansa” valinneen johtajat, ”jotka antavat vastaanpanematta maamme ja uhraavat jälkipolvemme vieraille valloille. Että hänen oma kansansa hylkää vapaaehtoisesti kulttuurinsa ja juurensa antaen – tai jopa toivoen – kansakunnan kuolevan sukupuuttoon”.

Edelleen Kiemungin mukaan Suomen kansa ”sallii vieraanvaraisuutta hyväkseen käyttävien muukalaisten tuhota, raiskata, ryöstää ja murhata kansaansa vainoten samaan aikaan ihmisiä, jotka eivät voi tätä hyväksyä”.

Juuri ennen vuosikokousta Suomen Sisun käräjät eli hallitus uhkasi, että ”mikäli valtiovalta ei enää kykene ylläpitämään järjestystä ja siten suojelemaan kansalaisiaan, joutuvat kansalaiset lopulta kantamaan vastuun järjestyksen palauttamisesta itse”.

Suomen Sisun johdossa jatkaa Henri Hautamäki, joka edustaa perussuomalaisia Turun nuorisolautakunnan varajäsenenä ja monikulttuurisuusneuvoston jäsenenä.

ILMOITUS

Sisun ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jarkko Pesonen, joka antifasistisen Varisverkoston mukaan tunnetaan muun muassa Sarastus-lehdestä.

Järjestön hallitukseen valittiin mäntsäläläinen Nico Saramo. Hän on perussuomalaisten jäsen ja Mäntsälän alueen perussuomalaisten sihteeri ja etnonationalisti.

”Useita kokoomuslaisia Suomen Sisussa”

Suomen Sisun Uudenmaan piiriä johtava Kristian Viding on Seura-lehden mukaan toiminut aktiivisesti kansanedustaja Wille Rydmanin taustajoukoissa.

Viding sanoo Seuralle, ettei ymmärrä perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon demonisointia kokoomuksessa.

– Osa saattaa jopa ymmärtää hyvinkin korkealle Halla-ahoa. Hän on tuonut poliittiseen keskusteluun aiheita, joista oma puolue on yrittänyt hyvin pitkään vaieta, Viding sanoo viitaten kokoomukseen.

Hän sanoo tietävänsä useita kokoomuslaisia, jotka ovat mukana Suomen Sisussa.

Viding toimi aiemmin Sisun tiedottajana.

Suomen Sisun kirjurina eli sihteerinä tähän asti toimineen perussuomalaisten kansanedustajan Jenna Simulan tilalle valittiin Elias Nummelin, joka on myöskin perussuomalainen.

Suomen Sisun tapahtumassa olivat mukana myös Tuukka Kuru, joka erotettiin pari vuotta sitten Asseri Kinnusen johtamista perussuomalaisista nuorista etnonationalismin takia sekä sinimustissa poseerannut Kinnunen, joka toimi uuden ”maltillisemman” Perussuomalainen nuoriso -järjestön varapuheenjohtajana sen perustamisvaiheessa.

Puolueen ja aiemman nuorisojärjestön välit menivät poikki etnonationalismiin liittyneiden kiistojen takia ja lopulta siksi, että varapuheenjohtaja Toni Jalonen julistautui fasistiksi. Järjestön valtionapuja taas perittiin takaisin rasistisen twiitin takia.

Oikaisu 16.11.2020 kello 13.30: Kristian Vidingiä ei valittu Suomen Sisun tiedottajaksi vaan hän johtaa Sisun Uudenmaan piiriä. Viding on aiempi tiedottaja.Oikaisu 16.11.2020 kello 13.52: Jenna Simula ei toiminut tiedottajana vaan SS:n sihteerinä.