Lehtikuva/Emmi Korhonen

Pääkaupunkiseudulla suositellaan välttämään yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia.

Suomessa on raportoitu neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 369.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on nyt 73 ihmistä, mikä on saman verran kuin keskiviikkona. Tehohoidossa on 15 ihmistä, mikä on yksi enemmän kuin keskiviikkona.

Vuorokaudessa yli 300 tartuntaa

Luvussa näkyvät Etelä-Savossa Pieksämäellä todetut 64 tartuntaa.

Tänään raportoitiin 316 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viimeisen viikon aikana on raportoitu 2 948 tartuntaa. Luku on 171 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viikossa tartuntoja on ollut kaksi vähemmän kuin edeltävällä viikolla. Viimeisten seitsemän päivän aikana on raportoitu 1 473 tartuntaa.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa, että pääkaupunkiseudulla valmistellaan maskisuositusta varhaiskasvatuksen henkilökunnalle.

ILMOITUS

Tiedotustilaisuudessa Vapaavuori kehotti ihmisiä myös välttämään yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia.

Pieksämäki ottaa käyttöön rajumpia suosituksia

Tämän päivän luvussa näkyvät Etelä-Savossa Pieksämäellä todetut 64 tartuntaa, joista kerrottiin eilen. Tartunnat todettiin työntekijöiden joukkotestauksessa Partaharjun puutarhalla.

Pieksämäki on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, Pieksämäen kaupunki kertoo tiedotteessa. Pieksämäellä otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen mukaiset suositukset tänään, ja niitä jatketaan ensi viikon lauantaihin.

Esimerkiksi yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi. Kasvomaskia suositellaan kaikille yli 15-vuotiaille julkisessa liikenteessä ja tiloissa, joissa turvaetäisyyttä ei pystytä pitämään.

Uudellamaalla Sipoo puolestaan suosittaa kasvomaskin käyttöä yläkoulujen henkilöstölle, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Suositus koskee myös aikuisia alakouluissa ja esiopetuksessa niissä koulukiinteistöissä, joissa samoissa tiloissa on luokka-asteita 0–9.