Lehtikuva/Timo Aalto

Kommentti: Yleensä seksuaalirikoksiin ripeästi puuttuvilla perussuomalaisilla ei ole mitään sanottavaa Etelä-Pohjanmaalla aloitetusta oikeusjutusta.

Kansan Uutiset julkaisi STT:n tekemän uutisen eilen tiistaina kello 15.42. Jos otsikko kertoo, että Seinäjoella alkoi poikkeuksellisen kuvottavan rikossarjan käsittely:

”KRP:n tutkinta suomalaismiesten ringistä: Lappilaisyrittäjä jakoi materiaalia vauvojen raiskaamisesta, nettisessioissa masturboitiin yhdessä.”

Suomalaismiehiä oli ringissä, jonka uhreina on kuusi tekoaikaan 6–15-vuotiasta poikaa. He jakoivat toisilleen neuvoja siitä, miten laitoksista karanneita nuoria voi saalistaa, käyttää hyväksi ja raiskata.

Suomalaissyytetty myös jakoi videoita, joissa aikuinen mies raiskaa vauvan.

Yksi syytetyistä on toiminut kirkkovaltuutettuna.

ILMOITUS

Uutista käsiteltiin kaikissa muissakin tiedotusvälineissä ja Ylen tv-uutisissa kello 20.30 siitä oli iso juttu.

Yli puoli vuorokautta myöhemmin: yksikään johtava perussuomalaisten poliitikko ei ole nähnyt asiassa mitään kommentoitavaa. Tarkistin juuri useita Twitter-tilejä. Niillä on vain ulkomaalaisten tekemiä rikoksia ja ”Ruotsin tietä”.

Miksi juuri perussuomalaisten pitäisi kommentoida tätä tapausta? Siksi, että puolueessa ollaan nopeita ja kärkkäitä puuttumaan seksuaalirikoksiin, silloin kun epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia. Nyt on kyseessä kuvista päätellen raavaiden keski-ikäisten kantasuomalaisten miesten joukko. Siitä ei ole mitään sanottavaa.

Ulkomaalaistaustaisten rikoksista pitää puhua siinä kuin muidenkin, mutta perussuomalaisten valikoiva suhtautuminen kertoo siitä, ettei puolueessa oikeasti olla kiinnostuneita rikoksista ja niiden uhreista. Rikosten uhrit ovat perussuomalaisille pelkkää raaka-ainetta ja massaa, jonka avulla tehdään politiikkaa.

Nyt oikeudessa oleva rinki ei ole mikään todiste siitä, että kaikki kantasuomalaiset keski-ikäiset miehet ovat lasten raiskaajia.

Samoin ulkomaalaistaustaiset raiskaajat ja muut rikolliset eivät ole mikään todiste siitä, että koko ryhmä on syyllinen muutamien tekoihin.

Tämä asia kannattaa nostaa esiin, koska se on niin paljastava. Laittakaa sanan kirkkovaltuutettu tilalle islam tai muslimi. Olisivatko perussuomalaisten Twitter-tilit yhtä hiljaa asiasta?