Kari Kuisti

Kainuun Vasemmisto vaatii verosalauksen lopattamista.

Kainuun Vasemmisto vaatii verotietojen osittaisen salaamisen lopettamista. Verottaja on viime vuodelta pyynnöstä salannut 4 400 käytännössä suurituloisen verotiedot, vaikka ne ovat julkisia tietoja.

Verotietojen pimittäminen kertoo vasemmiston mukaan siitä, että suomalaisten kasvavia tuloeroja ja omaisuuksien kertymistä yhä harvemmille ei haluta kansalaisten tietoon.

– Rehellisesti tulonsa hankkivilla ei ole mitään tarvetta salailuun, Kaipuun Vasemmiston piirihallitus muistuttaa.

Rehellisesti tulonsa hankkivilla ei ole tarvetta salailuun.

Pääomatuloverotus progressiiviseksi

Piirihallitus painottaa sitä, että verotiedoista näkyy veronmaksajien epätasa-arvoinen kohtelu. Se viittaa siihen, että monet hyvätuloiset ja varakkaat tulouttavat itselleen pääomatuloja, joista maksetaan pienemmät verot kuin ansiotuloista.

Kainuun Vasemmiston mielestä verotusta tulee yksinkertaistaa niin, että pääomatuloja ja ansiotuloja verotetaan samalla progressiivisella veroprosentilla, jolloin työntekijöiden ja pienituloisten verotuspaine kevenee.

Vasemmisto muistuttaa, että pääomatuloista ei makseta tällä hetkellä kunnallisveroa, vaikka rikkaat käyttävät samoja katuja, kouluja ja muita kuntapalveluja kuin pienituloisemmat.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!