Lehtikuva/Timo Aalto

Kolmelle syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kolmelle henkilölle. Syytetyt ovat tapahtuma-aikaan olleet Perussuomalaiset nuoret -järjestön vastuuhenkilöitä.

Syytteistä kaksi liittyy perussuomalaisten nuorten Twitter-tilillä viime vuonna julkaistuun kuvaan ja tekstiin. Kolmannessa on kyse syytetyn Facebook-päivityksestä. Some-päivitykset julkaistiin kevään 2019 eurovaalien alla.

Syyttäjä vaatii syytetyille sakkoja, kahdelle heistä vähintään 80 päiväsakkoa ja kolmannelle vähintään 70 päiväsakkoa.

PS-Nuorten Twitter-tilillä julkaistussa kuvassa oli tummaihoinen perhe ja saateteksti: ”Äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Yhdistys myönsi myöhemmin tviitin olleen harkitsematon ja hyvien tapojen vastainen.

Tviitissä julkaistu kuva oli peräisin Euroopan parlamentin mainoksesta, jossa kehotettiin äänestämään kevään 2019 europarlamenttivaaleissa. PS-nuorten tviitissä siihen oli lisätty saateteksti, jota syyttäjä pitää kiihottamisena kansanryhmää vastaan.

ILMOITUS

Nuorisojärjestö ja perussuomalainen puolue ovat sittemmin katkaisseet siteensä ja puolueella on nyt uusi nuorisojärjestö. Erkaantumisen taustalla on se, ettei nuorisojärjestö hyväksynyt puolueen esittämää sääntömuutosta, jonka tarkoitus oli hillitä rasistia kannanottoja.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti periä yhdistykselle myöntämiään avustuksia takaisin tviitin vuoksi. Järjestö on valittanut takaisinperinnästä hallinto-oikeuteen. Kesäkuussa Perussuomalaiset nuoret ry asetettiin konkurssiin.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!