Lehtikuva/Emmi Korhonen

Yhtiö on aloittanut myös siviilioikeudelliset toimenpiteet.

Psykoterapiakeskus Vastaamon toimitusjohtaja Ville Tapio tiesi yhtiön palvelimille tehdystä tietomurrosta jo 1,5 vuotta sitten, mutta pimitti tiedon, kertoo Ilta-Sanomat . Asian vahvisti lehdelle Vastaamon hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kahri.

Yhtiön toimitusjohtajana sen perustamisesta asti toiminut Tapio on irtisanottu tänään. Hän on ollut sivussa tehtävistään nyt noin puolentoista viikon ajan.

Irtisanomisen lisäksi Vastaamon omistava Intera Partnetsin holding-yhtiö PTK Midco Oy on IS:n mukaan aloittanut siviilioikeudelliset toimenpiteet.

Kahri on vaitonainen toimenpiteistä. Lehden mukaan toimenpiteen saattavat olla esimerkiksi omaisuuden turvaamistoimia. Käytännössä tämä voi tarkoittaa takavarikkoja ja hukkaamiskieltoja.

IS kertoo, että tietoturvayhtiö Nixun tekemässä selvityksessä kävi ilmi, että Vastaamoon kohdistui myös toinen tietomurto maaliskuussa 2019.

ILMOITUS

– Tuossa kohtaa on hyvin todennäköistä, että asiasta on toimitusjohtaja tiennyt, Kahri sanoo lehdelle.

Vastaamon vastuuseen laiminlyönneistä Kahri ei ota tässä vaiheessa kantaa.

– Rikollisen vastuu on huomattavan suuri. Haemme vielä tietoa sitä, mitä on tapahtunut. Se määrittelee myöhemmin vastuukysymyksiä.