Jarmo Lintunen

Uno Cygnaeuksen lapsuuden ajan kotikunnan Janakkalan sivistyslautakunta teki historiaa kansainvälisellä kirjaviikolla päätöksellään (23.9.) lakkauttaa Suomen kärkipäässä palveluiltaan olevan kirjastoauto 1.1.2021 alkaen.

Tällainen päätös ei ole sivistynyt vaan jotain aivan muuta. Millaisen kuvan tämä antaa Janakkalasta? Talouden pitää olla romahtamispisteessä, kun tällaista aletaan tekemään.

Herää kysymys, jota Janakkalan päättäjien pitää tämän myötä vakavasti harkita: olemmeko elinkelpoinen kunta vai pitäisikö kunnasta etelä liittää Riihimäkeen ja pohjoinen Hämeenlinnaan tai olisiko kihlat hankittava kolmen kimppaan Hausjärven, Lopen ja Janakkalan kesken.

Tällaiset päätökset eivät tue Hyvän olon Janakkala -hokemaa vaan lyövät lapsia, vanhuksia ja autottomia, varsinkin maaseudulla asuvia, lujaa korville. On valitettavaa että tällaiseen lähdetään. Jotain on tehtävä nyt.

Kuntalaiset katsovat kysyvästi kunnanhallituksen suuntaan, minkä kannan se ottaa asiaan, ja viime kädessä ratkaisun tekee kunnanvaltuusto. Kaikki varmaan toivomme, että järki voittaa.

Jorma Talikka
Janakkala