Antti Yrjönen

Toriparlamentissa kansalaiset pääsevät keskustelemaan vasemmistoliiton ministerien ja kansanedustajien kanssa.

Ensimmäisenä vuorossa ovat Varsinais-Suomi, Keski-Suomi ja Lappi, joissa toriparlamentit kokoontuvat jo tulevana lauantaina 10.10.

– Toriparlamenteissa saa hyvin tietoa siitä, mikä ihmisiä puhututtaa eri puolilla Suomea. Niissä voi jokainen kansanedustaja oppia paljon, kertoo vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

Hän korostaa, että vasemmistoliitolle on aina ollut tärkeää kuulla ihmisiltä suoraan heitä kiinnostavista ja huolestuttavista asioita.

– Siksi haluamme nyt kiertää koko Suomen kuulemassa, mitä asioita ihmiset toivovat erityisesti nostettavan esille eduskunnassa ja missä teemoissa halutaan aloitteellisuutta.

Toriparlamenttikierros käynnistyy siis huomenna 10.10., jolloin Varsinais-Suomessa kiertävät vasemmistoliiton puheenjohtaja, ministeri Li Andersson ja kansanedustajat Jari Myllykoski sekä Johannes Yrttiaho. Heidät voi päivän aikana tavata Salossa, Raisiossa ja Turussa.

ILMOITUS

Keski-Suomessa kiertävät kansanedustajat Juho Kautto, Mai Kivelä ja Jussi Saramo. Heidän kanssaan toriparlamenttia käydään päivän aikana Jämsässä, Jyväskylässä, Suolahdella ja Äänekoskella.

Lapin kohteissa Kittilässä ja Rovaniemellä kiertävät kansanedustajat Veronika Honkasalo, Merja Kyllönen, Markus Mustajärvi ja ministeri Aino-Kaisa Pekonen.

Seuraavana lauantaina 17.10. kansanedustajia ja ministereitä on tavattavissa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä Pirkanmaalla ja Hämeessä. Lauantaina 24.10. toriparlamentit kokoontuvat vielä Uudellamaalla, Satakunnassa ja Itä-Suomessa.

Kaikki vasemmistoliiton eduskuntaryhmän tilaisuudet järjestetään ulkotiloissa turvavälein ja paikallisten viranomaisten suositusten mukaisesti. Kasvomaskin käyttöä suositellaan ja kaikkia kannustetaan huolehtimaan käsihygieniasta. Eduskuntaryhmä toivoo, ettei kukaan tule paikalle, jos on pienimpiäkin hengitystieinfektion oireita. Lisäksi eduskuntaryhmä varaa mahdollisuuden tilaisuuksien perumiseen koronatilanteen muuttuessa.

Toriparlamenttien tarkemmat kokoontumispaikat, -ajankohdat ja -aikataulut löytyvät tästä linkistä