Pirjo-Leena Bauer

Ulkomaisia muusikoita korvataan Suomessa toimivilla etnon monikansallisilla artisteilla.

Koronapandemia estää muutamia ulkomaisia muusikoita esiintymästä 29. lokakuuta pääkaupunkiseudulla alkavalla etnofestivaalilla. Pois jäävät englantilainen Sam Lee, François Castiellon ranskalaisyhtye Lalala Napoli ja japanilainen Kanae Nozawa. He esiintyvät festivaalilla ensi vuonna.

Leen tilalla Savoyssa (3.11.) esiintyy Miritza & ystävät. Se on helsinkiläisen viulistin ja laulajan Miritza Lundbergin mustalaismusiikkia soittava yhtye. Nozawan sijaan Malmitalossa (4.11.) kuullaan beatboxaaja Venla Ilolan seitsenhenkisen yhtyeen kokeellinen teos Äärirajoilla.

Lalala Napolin sijaan Sellosalissa (6.11.) esiintyy Maija Kauhanen ja Tjango!-kvartetti. Kanteletta ja perkussioita soittava laulaja Kauhanen esiintyy ensin. Vauhdikkaan suomalaisen Tjango!-yhtyeen musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa ja latinalaisamerikkalaisessa rytmimusiikissa.

Aiemmin kerrottujen (KU 31.8.) artistien lisäksi festivaalilla esiintyy (2.11.) Chrysa Panagiotopouloun ja Merve Abdurahmanin duo, joka soittaa kreikkalais-balkanilaista musiikkia. Uusia esiintyjiä ovat myös trumpetisti Ilkka Arolan folkjazzia soittava Sound Tagine -sekstetti ja venezuelalais-syyrialaisen laulajan Rami Almithawin suomalainen Ramithawi-trio (7.11.).