Lehtikuva/Andrew Caballero-Reynolds

Trump aikoo jatkaa velvollisuuksiensa hoitamista Valkoisesta talosta.

Yhdysvaltain presidentillä Donald Trumpilla ja hänen vaimollaan Melanialla on todettu koronavirustartunta. Lääkärien mukaan presidenttipari voi hyvin. Presidentti kertoi Twitterissäettä he jäävät karanteeniin välittömästi.

Valkoisen talon lääkäreiden mukaan kummatkin voivat hyvin. Pariskunta jää eristykseen Valkoiseen taloon.

– Odotan presidentin jatkavan velvollisuuksiensa hoitoa keskeytyksettä toipumisensa aikana, sanoi Trumpin lääkäri Sean Conley.

Trumpin perjantaiksi Floridaan suunniteltu kampanjamatka on peruttu.

Osakekurssit painuivat laskuun heti sen jälkeen kun presidentti oli kertonut tartunnastaan. Dow Jones -indeksi laski 1,7 prosenttia ja S&P -indeksi hieman vähemmän, 1,6 prosenttia. Japanin jeni kurssi vahvistui suhteessa dollariin.

Trumpin perjantaiksi Floridaan suunniteltu kampanjamatka on peruttu.

ILMOITUS

Aikaisemmin Donald Trumpin läheisellä neuvonantajalla Hope Hicksillä todettiin koronatartunta. Hän matkusti Trumpin mukana presidentin lentokoneessa vaaliväittelyyn Clevelandiin tiistaina.

Hicks on toiminut aiemmin Valkoisen talon viestintäpäällikkönä, mutta jätti tehtävänsä vuonna 2018. Ennen pestiään viestintäpäällikkönä Hicks toimi Valkoisen talon viestintäneuvonantajana.

Hän on kuulunut Trumpin sisäpiiriin jo pidempään, sillä hän toimi pr-asiantuntijana Trumpin bisnesorganisaatiossa. Hicks oli myös yksi ensimmäisistä jäsenistä Trumpin presidentinvaalikampanjan lehdistötiimissä.

Trumpin lähellä tartuntoja aiemminkin

Hicks ei ole ensimmäinen Trumpin henkilökuntaan kuuluva henkilö, joka on saanut koronatartunnan. Koronatartuntoja todettiin Trumpin vaalikampanjan työntekijöiden keskuudessa muun muassa kesäkuussa Oklahoman Tulsassa järjestetyn vaalikampanjatilaisuuden jälkeen.

Tulsassa havaittiin vaalitilaisuuden jälkeen piikki koronatartunnoissa.

Trump ei myöskään juuri koskaan pidä julkisesti kasvomaskia. Hän on perustellut maskittomuuttaan toistuvilla koronatesteillä.