Lehtikuva/Vesa Moilanen

Puoluehallitus esitti äitiysloman tuuraajaksi varapuheenjohtaja Jussi Saramoa.

Vasemmistoliitto valitsee tiistaina sijaisen opetusministeri Li Anderssonille tämän äitiysloman ajaksi. Puoluehallitus esitti aiemmin syyskuussa tehtävään puolueen varapuheenjohtajaa, kansanedustaja Jussi Saramoa.

Saramo myös tullee valituksi, sillä tehtävään kannatusta saaneet kansanedustajat Paavo Arhinmäki ja Veronika Honkasalo eivät ole käytettävissä.

Arhinmäki kertoi asiasta Helsingin piirin piirikokouksessa lauantaina.

”Jatkan mielläni eduskuntaryhmän puheenjohtajana, jossa tehtävässä pystyn vaikuttamaan monipuolisesti ja tukemaan puolueen työtä”, hän vahvisti Facebookissa kokouksen jälkeen.

Arhinmäki kertoo harkinneensa asiaa sekä henkilökohtaiselta että puolueen kannalta.

ILMOITUS

”Henkilökohtaisesti opetusministerin tehtävässä olisi erityistä se, että pääsisi ensi keväänä viemään käytäntöön oppivelvollisuuden pidentämisen. Tavoitteen, jonka olen ensimmäisenä nostanut esille jo 20 vuotta sitten ja josta olen tehnyt ensimmäisen toimenpidealoitteenikin jo yli 10 vuotta sitten”, hän muun muassa toteaa.

Honkasaloa tehtävään on esittänyt muun muassa Malmin työväenyhdistys, hänen oma paikallisosastonsa.

”Olen punninnut ja pohtinut asiaa pitkään ja tullut siihen tulokseen, että juuri nyt haluan panostaa sivistysvaliokunnan työhön yhtä intohimoisesti kuin tähän asti ja jatkaa keskeistä ja minulle hyvin rakasta ihmisoikeustyötä eduskunnassa. En siis ole käytettävissä kun ministerin sijaista valitaan huomenna”, Honkasalo ilmoitti maanantaina Facebookissa.

Opetusministerin tehtävää sinänsä hän pitäisi unelmapestinä ja erityisen mielekkäänä juuri oman profiilinsa ja laajan poliittisen ja akateemisen kokemuksensa ansiosta.

”Olen tehnyt pitkän uran nuorisotutkijana ja kouluttanut tutkijan työn ohella vuosia kasvatusalan ammattilaisia erinäisistä lapsiin ja nuoriin liittyvistä yhteiskunnallisista kysymyksistä.”

Li Andersson kertoi syyskuun alussa , että hänelle ja puolisolleen syntyy lapsi uudenvuoden tienoilla. Ministerin tehtäväänsä hän aikoo hoitaa joululomiin asti ja sijainen valitaan kevään ajaksi.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!