– Palvelut ovat sijoitus, joka pienentää menoja tulevaisuudessa, Korhonen muistuttaa ja varoittaa kasvattamasta yhteiskunnan hyvinvointivelkaa.

Koronavirus ja sen aiheuttamat rajoitustoimet ovat iskeneet Suomen talouteen. Koronan vuoksi tukalista talousnäkymistä huolimatta nyt on Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Martti Korhosen mukaan oikea aika panostaa hyvinvointipalveluihin.

– Lyhytnäköisten säästötoimien ja leikkauslistojen sijasta on nähtävä pitemmälle tulevaan, hän painottaa.

Toimivilla sosiaali-, terveys-, sivistys- ja kulttuuripalveluilla rakennetaan Korhosen mukaan hyvinvoivaa ja osaavaa tulevaisuutta.

– Näitä vahvuuksia tarvitaan aikanaan koronakriisin jälkihoitovaiheessa. Palvelut ovat sijoitus, joka pienentää kuluja tulevaisuudessa. Niillä ehkäistään syrjäytymistä ja ihmisten taloudellista ja henkistä ahdinkoa, Korhonen totesi.

Kuntatalouteen panostettava

Ison vastuun ihmisten palvelujen turvaamisesta koronakriisin keskelläkin kantavat kunnat. Viime aikoina on kuultu huolestuttavia uutisia yt-neuvotteluista ja henkilöstövähennyspäätöksistä.

–Kuntatalouteen on panostettava niin, että kunnat pystyvät hoitamaan hyvinvointiin kohdistuvat palvelut. Hallituksen budjettiriihessä linjaama kuntatalouden ja kuntien peruspalveluiden tukipaketti on äärimmäisen tärkeä, Korhonen totesi. Hän n puhui perjantaina Valkeakosken Eläkeläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa.