Lehtikuva/Roni Rekomaa

Jarno Vähäkainu uhkaili myös saunan taakse viemisellä ”punikkien” politiikan takia.

Ei päivää ilman perussuomalaisiin liittyvää kohua. Tuorein tapaus on keskipohjanmaalainen kunnanvaltuutettu, puoluevaltuuston jäsen ja kansanedustaja Mauri Peltokankaan vaalipäällikkö Jarno Vähäkainu. Hän julkaisi Twitterissä kuvan kahdesta siastaan, joiden nimet ovat Husu ja Suldaan.

Kohun takia Vähäkainu poisti kuvan Twitteristä sunnuntaina ja kertoi eronneensa perussuomalaisten puoluevaltuustosta. Tämä aiempi kuva on edelleen jäljellä.

Husu ja Suldaan viittaavat helsinkiläisiin kuntapoliitikkoihin Abdirahim ”Husu” Husseiniin (sd.) ja Suldaan Said Ahmediin (vas.).

Suldaan Said Ahmed kysyi sunnuntaina, aikooko perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puuttua asiaan.

”Perussuomalaisten puoluevaltuuston jäsen ja kaupunginvaltuutettu Jarno Vähäkainu vihjailee mun tappamista, herjaa ja solvaa. Onko tämä puolueessanne hyväksyttävää ja aiotteko puuttua tähän?”

ILMOITUS

Vastausta ei ole kuulunut.

– Näistä kaikista varmaankin teen tutkintapyynnön poliisille. Pallo on Halla-aholla. Jos tähän ei puututa, puolue hyväksyy tämän merkittävissä asemissa olevilta, Suldaan Said Ahmed sanoi Iltalehdelle .

Ennen viimeisintä sikaviestiä Vähäkainu kirjoitti, että ”punikkien politiikka alkaa näyttää siltä, että kohta taas joitakin viedään saunan taakse”.

Halla-aho sanoi Iltalehdelle sunnuntaina, että ”olemme noteeranneet asian ja ryhtyneet toimiin”.

– Mutta en rupea sitä julkisuuden kautta avaamaan.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson painotti maanantaina kaikkien politiikassa toimien vastuuta julkisesta keskustelukulttuurista, ”eikä vastuuta tästä tapauksesta voi Halla-ahon tavoin paeta toteamalla ettei asiaa aio kommentoida. Julkista anteeksipyyntöä ja toimenpiteitä odottaen”.

Viime viikolla puheenaiheena olivat perussuomalaisten kansanedustajien äärioikeistoyhteydet.