Lehtikuva/Vesa Moilanen

Työsuhde-etuja siirrettiin ilmastoaikaan sähköautojen verotusarvon alennuksella.

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikaisen mielestä budjettiriihessä tehdyt ratkaisut edistävät hallituksen ilmastotavoitteen toteutumista.

– Jos mitataan hiilineutraaliuspolkuun, niin budjettiriihessä tehdyt ratkaisut, jotka liittyvät tulevaan budjettiin, edistävät selvästi ilmastotavoitetta, Ollikainen sanoi.

Varsinkin turpeen käyttöön liittyvät ratkaisut saivat Ollikaiselta kehuja.

– Turpeen käytön osalta saatiin selkeä ratkaisu. Sillä on todella suuri merkitys, koska hiilineutraaliuspolulla kivihiilestä irtipääseminen ja nyt turpeen käytön vähentäminen tuottavat potentiaalisesti yhdessä lähemmäs 14 miljoonaa tonnia vähennystä päästöihin. Se on iso loikka kohti tavoitteita, Ollikainen jatkoi.

Ollikainen mainitsi myös, että kivihiilestä irtipääseminen oli jo edellisen hallituksen päätös.

ILMOITUS

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) sanoi liikenteeseen liittyvistä ratkaisusta, että työsuhde-etuja siirrettiin nyt ilmastoaikaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että täyssähköautojen verotusarvoa alennetaan ja sähköautojen lataus työpaikoilla sekä julkisissa latauspisteissä on veroton etu vuodet 2021–2025.

– Myös työsuhdematkalippujen verovapaata osuutta kasvatettiin. Työsuhdepolkupyörät tulevat verovapaaksi 1 200 euroon asti, Mikkonen sanoi.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!