Lehtikuva/Mikko Stig

Yhtiö etsii 50 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Toimitusjohtaja: ”Aika tälle uutiselle ei ole paras mahdollinen.”

Neste tutkii öljytuotteiden jalostamotoimintojen lakkauttamista Naantalissa. Yhtiön mukaan toteutuessaan suunnitelmat tarkoittavat enintään 470 työpaikan vähenemistä. Neste sanoo, että koronapandemia on vauhdittanut perinteisten öljytuotteiden kysynnän laskua, eikä kysynnän odoteta elpyvän aiemmalle tasolle.

– Naantalin jalostamon lähiaikoina edessä olevat käyttö- ja kunnossapitoinvestoinnit eivät olisi järkeviä eivätkä kestäviä tilanteessa, jossa öljynjalostuksessa on globaalisti suurta ylikapasiteettia. Aika tälle uutiselle ei ole paras mahdollinen, ja se on erittäin valitettava monelle meistä, Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo tiedotteessa.

Naantalin jalostustoiminnan alasajon jälkeen toiminta keskittyisi terminaali- ja satamatoimintoihin. Lisäksi yhtiö pohtii Porvoon jalostamon kehittämistä uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointiin. Päätökset toimenpiteistä ja irtisanomisista tehdään yt-neuvotteluiden jälkeen. Nesteen mukaan toimenpiteillä tavoitellaan 50 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Yhtiö kertoo, että mahdolliset muutokset eivät vaikuta Suomen polttoainejakelun huoltovarmuuteen.