Lehtikuva/Str

Kommentti: Porvari nukkuu taas huonosti.

Porvari nukkuu taas huonosti. Muuta ei voi päätellä suurten yritysten johtajien viime päivien kannanotoista. Ensin UPM:n Jussi Pesonen syytti valtiovaltaa ja ay-liikettä yhtiönsä ongelmista sanomalehtipaperin markkinoilla.

Heti perään Keskon pääjohtaja Mikko Helander maalaili Suomen olevan Kreikan ja Pohjois-Korean tiellä. Viime perjantaina Pohjois-Karjalan kauppakamarin kokouksen yhteydessä puhunut Helander väitti, että Suomessa on menossa yhteiskunnallinen sosialismikokeilu.

Asiasta nousi sosiaalisessa mediassa niin iso äläkkä, että Kesko joutui lähettämään maailmalle kriisitiedotteen: ”Otsikot eivät vastaa viestiäni”.

Helanderin viesti oli kuitenkin juuri se, että ”sosialismi on viety Suomessa pidemmälle kuin missään muualla maailmassa Pohjois-Koreaa lukuun ottamatta.”

Vasemmistolainen talouspolitiikka on pääjohtajan mukaan ollut maan tapa myös oikeistohallitusten aikana.

ILMOITUS

Irvileukojen mukaan vastaavia aivopieruja näkee yleensä vain perussuomalaisilta. He kysyivät Helanderin töräyksestä, että mihin perinteisestä kauhujoukosta unohtui Venezuela.

Kuinka ollakaan perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho nosti tänään esille Venezuela-kortin haukkuessaan Sanna Marinin hallitusta.

Halla-ahon twiitti liittyy viime viikolla Kaipola-päätöksestä alkaneeseen keskusteluun Suomesta houkuttelevana investointikohteena.

”Suomen pitää olla yrityksille ja sijoituksille houkutteleva, ja ihmisten pitää saada palkastaan enemmän taskuun”, Halla-aho kirjoitti.

Business Finland tiedotti huhtikuussa, että viime vuonna 244 ulkomaista yritystä sijoitti liiketoimintaansa Suomeen.

”Suomi oli EY:n mukaan suosituin suorien investointien kohdemaa Pohjoismaissa. Vuonna 2018 Suomi keräsi enemmän ulkomaisia investointeja kuin muut Pohjoismaat yhteensä.”

Tämä siis aikana, jolloin Keskon Helanderin mukaan Suomessa elettiin käytännössä sosialismissa ja harjoitettiin haitallista vasemmistolaista talouspolitiikkaa.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!