Lehtikuva/Roni Rekomaa

Vasemmistoliiton Lapin piiri vaatii että koronatilanteen hoidossa huomioidaan henkilöstön jaksaminen.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella otettiin hiljattain asukaslukuun suhteutettuna enemmän koronatestejä kuin missään muualla Suomessa. Maakunnan palvelut ovat tukkeutuneet ja ihmiset ovat tuskastuneita.

Järjestö vaatii, että koronatilanteen hoidossa huomioidaan terveydenhuollon henkilöstön jaksaminen. Tilanne tulee ratkaista riittävällä resursoinnilla hyvällä suunnittelulla sekä selkeällä tiedottamisella.

– Huomiota tulisi kiinnittää myös alan palkkatasoon joka on paineisessa ja monien normien ohjaamassa työssä työn vaativuuteen nähden riittämätön, sanoo piirin varapuheenjohtaja Arja Karhu.

Jo ennen pandemiaa työntekijöitä rasittanut aliresursointi on pahentunut Lapissa entisestään laajan koronatestauksen vuoksi.

Jo ennen pandemiaa työntekijöitä rasittanut aliresursointi on pahentunut entisestään laajan koronatestauksen vuoksi.

Kiireetön hoito taattava

Vasemmistoliiton Lapin piiri muistuttaa, ettei kiireettömän hoitoon pääsyn edellytykset saa laskea kunnissa. Koronatestauksista huolimatta hoitoon tulee päästä hoitotakuun edellyttämällä tavalla.

– Kiireettömän hoidon supistamisesta syntyvät kustannukset ja hoitovelka voivat vaarantaa osaltaan Lapin kuntien taloutta pitkällä aikavälillä, huomauttaa piirin 2. varapuheenjohtaja Aaro Granroth.