Antti Yrjönen

Tapahtumateollisuudessa on kyse miljardiluokan liikevaihdosta ja kymmenistä tuhansista työpaikoista.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Pia Lohikoski on huolissaan tapahtumatuotantoalan tukalasta tilanteesta koronakriisin keskellä. Lohikoski puhui Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Savonlinnassa 20.8.2020.

– Koko tapahtumatuotantoala on koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi pahassa kriisissä, kun joka ikinen kevään keikka, näytös ja tapahtuma oli peruttu. Tapahtuma-ala ei pääse nousemaan kuopastaan, kun tähän asti luodut tukimekanismit eivät istu sirpaleisen alan luonteeseen yhtä hyvin kuin muiden alojen yrityksille, Lohikoski sanoo.

Tapahtumateollisuudessa on kyse miljardiluokan liikevaihdosta ja kymmenistä tuhansista työpaikoista. Lisäksi tapahtumakoneiston uudelleen käynnistyminen vie aikansa, kun suuren tapahtuman järjestelyt vievät kuukausia.

Perustuloon väliaikaisesti

– Tavitsemme tapahtumatuotantoalan erityisluonteen huomioivia tukitoimenpiteitä. Myönnettyjen tukipakettien lisäksi hallituksen olisi tuotava myös esityksiä seuraavissa lisätalousarviossa siitä, miten tapahtuma-alan toimijoita voitaisiin tukea kriisin ja pandemian seuraavan aallon yli, Lohikoski sanoo.

Lisäksi Lohikoski toisti puheessaan jo keväällä esiin nostamansa ehdotuksen väliaikaisesta perustulosta.

– Väliaikainen perustulo olisi mielestäni näissä olosuhteissa järkevä tapa turvata kaikkien suomalaisten toimeentulo. Näin koronan toisen aallon kynnyksellä ehdotankin uudelleen, että väliaikainen perustulo otettaisiin mukaan hallituksen keinovalikoimaan.