Vuodesta toiseen Kyminlinnan eteen ei ole tehty mitään, ja se alkaa turhauttaa jo kotkalaisia erityisen paljon. Tälle vuodellekin oli paljon suunnitteilla, mutta myttyyn meni. Osasyynä on tietysti myös koronaepidemia, jonka vuoksi Kyminlinnan kesäteatterin suurtuotanto peruuntui. Korona ei kuitenkaan selitä kaikkea.

Moni on havahtunut asiantilaan ja miettii, mitä voitaisiin tehdä tai auttaa. Näin teki Kymenlaakson museo, joka olisi halunnut järjestää Ruotsinsalmen 200-vuotisjuhlatilaisuuden Kyminlinnan muurien sisällä. Senaatti-kiinteistöt sanoi sille ei, kuten monelle muullekin hankkeelle. Ei saa tulla, mutta miksi ei?

Miksi Senaatti-kiinteistöt on tällä hetkellä se tulppa, joka estää Kyminlinnan kehittymisen? Hivenen annan arvoa Kotkan kaupungille, joka on alkanut tehdä varovaisesti omaa osaansa Kyminlinnan elpymisen eteen.

Kyminlinna halutaan elvyttää ja se olisi nopeampaa, jos valtio tekisi oman velvollisuutensa Kyminlinnan hyväksi. Vähintä kuitenkin on, ettei sitä, joka haluaa tehdä jotain Kyminlinnan eteen, millään tavoin estettäisi.

Jarno Jäppinen
Kotka

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!