Lehtikuva/Roni Rekomaa

Susijengi ajoi sisään nuoria pelaajia Viroa vastaan. Harjoitusottelussa etelänaapuri kaatui 21 pisteellä.

Pakollisen koronatauon jälkeen Suomen korismaajoukkue sai testata kuntoaan harjoituspelissä Viroa vastaan. Tapiolan Liikuntahallissa Espoossa parketille tuli Susijengin nuorisopainos – poissa olivat koposet, huffit, kotit, salinit ja wilsonit. Viimeksi oli EM-karsinnan vieraspelissä voitettu Sveitsi (69–64) 23. helmikuuta.

Aloitusviisikoksi valmentaja Henrik Dettmann laittoi Henri Kantosen, Mikael Jantusen, Elias Valtosen, Daniel Dolencin ja Topias Palmin. Viroa valmentavalla Jukka Toijalalla oli varaa heittää likoon ennakolta arvioiden kokeneempi vitja.

Koronarajoitusten vuoksi halliin pääsi vain alle viidensadan hengen yleisö.

Alku oli vauhtikorista, paljon heittoja ja läpiajoja puolin toisin. Viiden minuutin jälkeen Suomi oli edellä 15–7, ja Toijala veti Viron aikalisälle. Mutta ero vaan kasvoi (26–10) ja ykkösjakso oli Suomen 33–16-pistein. Shawn Hopkins oli tehtaillut jo 9 pistettä.

Toinen neljännes jatkui Susijengin tahdissa, ja 39–17-numeroissa Viro vetäytyi tuumaustauolle. Silti johto vain kasvoi Viron jäädessä neuvottomaksi Suomen monipuolisempien kuvioiden edessä. Puoliajalle mentäessä ero oli 19 pistettä Suomen eduksi, levypalloissakin 23–11.

ILMOITUS

Kolmatta jaksoa mentiin tasaisen vaisusti. Elias Valtosen hieno blokki ja perään tehty tahtokori toivat pienoista piristystä – toisaalta Suomen Alexander Madsen (5 pistettä) lensi suihkuun saatuaan toisen epäurheilijamaisen virheen. Remu Raitasen puhdas kolmosheitto nosti hetkeksi tunnelmaa.

Viimeisellä tauolla Suomi johti 70–50. Jakson taistelija oli Valtonen.

Loppuneljänneksellä peliin tuli paremmin eloa, vaikka Suomen voitto oli jo varmistunut. Raitanen jatkoi kaunista kolmossarjaansa.

Summerin soidessa loppunumerot olivat 97–76 Susijengille. Pisterohmuina häärivät Raitanen 15 pisteellä, ja Edon Maxhuni ja Topias Palmi 12 pisteellä. Virolaisista Italiassa pelaava Mikk Jurkatamm saalisti parhaimmin, 14 pistettä. Levypallot vei Suomi luvuin 38–26.

Peli ei ollut huikeaa mutta kelpaa harjoituksena syksyn EM-karsintoja ajatellen. Marraskuussa Suomea vastaan tulevat Georgia kotona ja Serbia vieraskentällä.

Torstai-iltana klo 19 Suomi kohtaa uudestaan Viron. TV2 näyttää kamppailun suorana.