Jarno Mela

Helsingin Vasemmistoliitto tavoittelee kahta lisäpaikkaa ja nousua kolmanneksi suurimmaksi valtuustoryhmäksi ensi kevään kuntavaaleissa.

Helsingin Vasemmistoliitto julkisti 45 kuntavaaliehdokasta. Mukana on joukko Helsingin Vasemmistoliiton näkyvimpiä nimiä.

– Tulemme asettamaan täyden ja monipuolisen ehdokaslistan, josta löytyy ehdokas jokaiselle helsinkiläiselle. Helsingin Vasemmistoliiton toimintaan on tullut mukaan paljon uusia ihmisiä, joista monet ovat myös lähteneet ehdolle rakentamaan parempaa Helsinkiä, Helsingin Vasemmistoliiton puheenjohtaja Antti Kauppinen sanoo.

– Vasemmiston kannatus Helsingissä on ollut nousujohteista ja hyvällä ehdokasasettelulla voimme nousta paikkamäärässä Helsingin kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

Kuntavaalit eivät ole pormestarivaalit.

Vanhat haluavat jatkaa

Ehdolle nimettyjen joukossa ovat kansanedustajat Paavo Arhinmäki ja Mai Kivelä. Arhinmäki on toiminut valtuutettuna vuodesta 2001 ja vuodesta 2019 myös kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana.

– Kuntapolitiikassa oman työnsä tulokset näkee konkreettisemmin. Onpa se sitten jääkaappeja kaupungin asuntoihin, luvallisia graffitiseiniä, yleisiä käymälöitä, kaupunkifillareita lähiöihin tai lapsille liikuntaa viikonloppuihin. Tätä työtä helsinkiläisten eteen haluan olla jatkamassa, Arhinmäki sanoo.

ILMOITUS

Nykyisistä valtuutetuista nimettiin ehdolle lisäksi valtuustoryhmän puheenjohtaja, koulupsykologi Anna Vuorjoki, Vasemmistoliiton ministeriryhmän sihteeri Dan Koivulaakso, yhteisötyöntekijä Suldaan Said Ahmed, opettaja Vesa Korkkula ja sosiaalityöntekijä ja väitöskirjatutkija Petra Malin.

– Kuntavaalit eivät ole pormestarivaalit. Pormestarin nimeä tärkeämpää on, että meillä on vahva vasemmisto varmistamassa, että jonot terveysasemille lyhenevät, oppimiseroihin puututaan tehokkaasti, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja rakennetaan lisää reilusti ja kunnianhimoinen ilmastotyö jatkuu sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla, Vuorjoki toteaa.

Uusia nimiä

Helsingin Vasemmistoliiton vaalitoimikunnassa on kiinnitetty huomiota myös covid-19-riskiryhmiin kuuluvien ehdokkaiden mahdollisuuteen osallistua ja tulla kuulluksi vaalivalmisteluissa.

– Pyrimme kehittämään mahdollisimman tasa-arvoistavat järjestelmät, joilla myös riskiryhmiin kuuluvat ehdokkaat pystyvät tekemään täysillä vaalityötä, vaikka toimiva rokote tulisikin vasta kuntavaalien jälkeen, Antti Kauppinen sanoo.

Nyt nimetyissä ehdokkaissa on monia ensi kertaa kuntavaaleihin lähdössä olevia. Näitä ovat esimerkiksi Suomenlinnassa työskentelevä alueylilääkäri Samuel Adouchief, Helsingin Vasemmistonuorten puheenjohtaja, teologian ylioppilas Carlo Colaneri sekä Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström.

Ehdolle ovat asettuneet myös kirjoittaja, filosofi Tuomas Nevanlinna ja ympäristöpolitiikan asiantuntijan, Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta.

Kaikki nyt nimetyt ehdokkaat löytyvät täältä

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!