Lehtikuva/Damien Meyer

Ranskan teollisuusministeri Agnes Pannier-Runacher paheksuu Nokian aikeita vähentää Ranskassa yli 1 200 työntekijää

Ministeri Agnes Pannier-Runacher tviittasi eilen, että hän aikoo ottaa yhteyttä toimitusjohtaja Pekka Lundmarkiin heti, kun tämä on aloittanut tehtävässä.

Ministeri otti asiaan kantaa tavattuaan Nokian ammattiliittojen edustajia. Nokia lupasi viisi vuotta sitten Alcatel-Lucent-kaupan yhteydessä säilyttää työpaikkoja Ranskassa ja kasvattaa tutkimus- ja kehityshenkilökuntaa. Nokian mukaan se on nyt vapautunut näistä sitoumuksista.

Nokian suunnittelemat vähennykset veisivät noin kolmanneksen työpaikoista Ranskassa. Ranskalaisministerin kannanotosta kertoi Suomessa aiemmin uutistoimisto Startel.

Henkilöstövähennykset Ranskassa ovat hiertäneet aiemminkin. Vuonna 2017 presidentti Emmanuel Macron moitti Nokian toimintaa pääministeri Juha Sipilälle (kesk.), kun tämä vieraili Pariisissa.

Macron sanoi, ettei Nokia kunnioita niitä ehtoja, jotka neuvoteltiin Ranskan hallituksen kanssa silloin, kun Ranska hyväksyi Alcatel-Lucentin myynnin Nokialle. Macron oli neuvottelujen aikana Ranskan talousministeri ja osallistui ehtojen neuvotteluun.