Jarno Mela

Silvia Modig lähti maaliskuun alussa viikonlopuksi Suomeen.

Koronakriisi yllätti Euroopan unionin samalla lailla kuin muutkin.

– Se yllätti EU:n täysin ja kesti vähän liian kauan saada käyntiin EU:n sisäinen koordinaatio siitä, miten toimitaan, vasemmistoliiton europarlamentaarikko Silvia Modig sanoo.

– Silti EU:n toimintaan kohdistuva kritiikki tuntuu kohtuuttomalta, koska eihän kukaan osannut kuvitella tällaista tilannetta. Tilanne tuli shokkina ja kehittyi hyvin nopeasti. Kun vasta kuulimme, mitä Kiinassa tapahtuu, seuraava viruspesäke olikin jo Euroopassa.

Koronakriisi yllätti Euroopan.

Kehityksen nopeus yllätti myös Modigin. Hän lähti maaliskuun alussa viikonlopuksi Brysselistä Helsinkiin. Epidemia oli päällä, mutta esimerkiksi Brysselissä ei ollut vielä voimassa mitään rajoituksia.

– Oli tarkoitus mennä maanantaina takaisin, mutta viikonlopun aikana tilanne kehittyi niin, että totesin, että jään Helsinkiin, vaikka edessä oli täysistunto. Mielestäni ei enää ollut vastuullista matkustaa. Lisäksi kaunistutti ajatus siitä, että jos sairastun, olen yksin karanteenissa ja hoidossa Brysselissä. Halusin olla kotona omien läheisten lähellä, kuten muutkin.

ILMOITUS

Töitä Modig on pystynyt tekemään kotoa käsin.

– Äänestykset ovat olleet aika hankalia, hän kertoo.

Modig palasi Brysseliin maanantaina.

– Menen katsomaan, minkälainen biodiversiteetti jääkaappiini on kasvanut, hän totesi viime viikolla.